#تحلیل_سیاسی_روز
💯 💢نبرد ماهیتها؛ ایران ثباتآفرین و آمریکای بحران زیست
🔹«تایمز اسرائیل» در گزارشی نوشت: «ناو جنگی البرز ایران از تنگه بابالمندب گذشته و وارد دریای سرخ شده است. کشتیهای جنگی ایران از سال 2009 برای تأمین امنیت خطوط کشتیرانی در منطقه فعالیت میکنند. حوثیهای تحت حمایت ایران در یمن در هفتههای اخیر به بیش از 20 کشتی در مسیر کشتیرانی دریای سرخ حمله کردهاند. ایران مدعی شده است حوثیها مستقل عمل میکنند.»
🔸این خبر بازتاب گستردهای در رسانههای صهیونیستی داشته است. تا آنجا که رسانههای صهیونیستی معتقدند، حضور ناو ایران در منطقه پس از خروج ناو جنرال فورد آمریکا اوضاع جنگ غزه را در کنترل ایران نگه میدارد. حضور ناو البرز در دریای سرخ از آن رو اهمیت ویژهتری مییابد که آمریکا در مقابله با تهدیدات ارتش یمن در دریای سرخ درصدد ایجاد ائتلاف دریایی با حضور ده کشور از جمله انگلیس، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا برآمده است تا عملیاتی موسوم به «نگهبانان سعادت» را در این منطقه به اجرا درآورد.
🔹به نظر میرسد، حضور ناو هواپیمابر یواساس جرالد فورد آمریکا در دریای سرخ نیز بی ارتباط با این عملیات نبوده است؛ اما اکنون با خروج سه کشور اروپایی، از جمله فرانسه، ایتالیا و اسپانیا از این ائتلاف ناقوس فروپاشی ائتلاف دریایی آمریکا نواخته شده است و به نظر میرسد آمریکا بیش از این، حضور ناو جرالد فورد در منطقه را به صلاح نمیداند. پر واضح است که این عملیات نشئت گرفته از ماهیت بحران زیست بودن آمریکاست؛ چراکه زیست او و حفظ همپیمانانش از طریق ایجاد بحران در این منطقه ممکن است. ایجاد یک جنگ چند ملیتی در دریای سرخ، با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی که این منطقه، به ویژه تنگه بابالمندب دارد، موجب ناامنی منطقه غرب آسیا میشد.
🔸بنابراین، هرچند این طرح با شکست مواجه شده است، اما ماهیت واقعی آمریکا را بیش از پیش نشان داده و از طرفی دیگر قدرت هژمونی آمریکا را نیز زیر سؤال برده است تا آنجا که روزنامه «دیلی اکسپرس» در گزارشی به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا هشدار داده بود: «هیچ کس عملیات دریایی او را جدی نمیگیرد.»
🔹اکنون ناو جنگی البرز متعلق به جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ مستقر شده تا مأموریت اصلی خود، یعنی ایجاد ثبات و امنیت را پیگیری کند. در واقع، حضور ناوهای جنگی ایران در دریای سرخ به دلیل حفظ امنیت نفتکشهای ایرانی ضرورت پیشینی داشته است؛ اما در حال حاضر با توجه به اتفاقات اخیر، حضور ناوهای ایرانی و کاهش حضور ناوهای آمریکایی میتواند موجب کاهش بحران و تنشها در منطقه نیز بشود. راهبرد نجاتبخش منطقه غرب آسیا، ارتباط و پیوستگی درون منطقهای و اخراج نیروهای بیگانه است. تجربه نیز به خوبی نشان داده است، حضور عوامل خارجی جز بحران و ناامنی، آورده دیگری نداشته است.
#تحلیل_سیاسی_روز
ارتباط با ما :
@Mojekhabar_admin
https://eitaa.com/mojekhabar1400