💠 تفسیر آیه ۱۷۹ سوره اعراف
ولَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیراً مِّنَ الْجِنِّ وَالْإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَّا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَّا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ ءَاذَانٌ لَّا یَسْمَعُونَ بِهَآ أُوْلَئِکَ کَالْأَنْعَمِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِکَ هُمُ الْغَفِلُونَ
ترجمە: و همانا بسیاری از جنّ و انس را برای دوزخ آفریدیم، (که سرانجامشان به آنجا میکشد ، چرا که) آنان دلهایی دارند که با آن حقّ را درک نمیکنند و چشمانی دارند که با آن نمیبینند و گوشهایی دارند که با آن نمیشنوند ، آنان همچون چهارپایان ، بلکه گمراهترند ، آنان همان غافلاناند.
پیام آیە : فرجام بسیاری از انسانها و جنّیان ، دوزخ است. «ذرأنا...» جنّ هم مثل انسان ، تکلیف و اختیار ، کیفر و پاداش دارد. «من الجنّ و الانس» ملاک انسانیّت ، فهم پذیرش معارف و تکالیف دینی است ، وگرنه انسان مانند حیوانات است. «اولئک کالانعام» کسی که با وجود توانایی از نعمتهای الهی بهره صحیح نبرد ، بدتر از موجودی است که اساساً فاقد آنهاست. «بل هم اضلّ» انسانهای غافل و بی بصیرت ، (در بی تفاوتی ، شکم پرستی ، شهوت پرستی ، استثمار شدن و محرومیّت از لذّت معرفت) مانند چهارپایان میباشند. «اولئک کالانعام»
غافلان ، از حیوانات هم بدترند. «بل هم أضلّ اولئک هم الغافلون» انسانهای بی بصیرت ، از هدف ، خدا ، خود ، امکانات ، آخرت ، ذریّه ، آیات الهی ، قانون خدا ، الطاف گذشته و گناهان خویش غافلند. «اولئک هم الغافلون» دوزخی شدن بسیاری از انسانها، به خاطر بهره نبردن از نعمتهای الهی در مسیر هدایت و کمال است. زیرا با داشتن چشم ، گوش و دل ، خود را به غفلت زدهاند. «اولئک هم الغافلون»
📚 تفسیر نور حجت الاسلام محسن قرائتی
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
✅
@mokebamiralmomenin