#اعتقادی
💢
اعترافى مهم از معاويه
ابن ابى الحديد معتزلى در شرح خود بر نهج البلاغه آورده است: بسيارى از اصحاب ما بر دين معاويه خدشه وارد كرده، و درباره وى گفته اند: او ملحد بود و اعتقادى به رسالت و پيامبرى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله نداشت و گفته هايى از معاويه را نقل كرده اند و آنها را دليل ادعاى خود دانسته اند.
از جمله زبير بن بكار در كتاب الموفقيات خود مطالبى درباره كفر معاويه بيان داشته است و اين در حالى است كه زبير بن بکار با معاويه دشمنى يا ناسازگارى نداشته و به تشيّع نسبت داده نشده، چرا كه دورى كردن او از [حضرت] على عليه السلام بيانگر اين امر است.
زبير بن بكار به نقل از مطرف بن مغيرة بن شعبه آورده است كه گفت: با پدرم نزد معاويه (در شام) رفتيم. پدرم هميشه به كاخ معاويه مى رفت و با او به گفت وگو مى پرداخت، سپس نزد من آمده از هوشمندى معاويه سخن مى گفت و از آنچه از او مى ديد غرق شگفتى مى شد.
شبى از نزد معاويه به خانه بازگشت ولى بر خلاف شبهاى ديگر اندوه زده بود و از خوردن غذا خوددارى مى كرد. مدتى صبر كردم و چنين مى پنداشتم كه اندوه و ناراحتى او به جهت مسئله اى ميان ما باشد. از او پرسيدم: چرا امشب غمگينى؟
پدرم گفت: فرزندم، از نزد كافرترين و پليدترين مردم باز مى گردم.
گفتم: چطور؟!
گفت: زمانى كه با او (معاويه) تنها شدم به او گفتم: اى امير، عمرى نسبتا طولانى سپرى كرده اى، خوب است قدرى دادگرى و خير خواهى كنى. نظر لطفى به برادران هاشمى خود كن و پيوند خويشاوندى را در نظر بگير كه - به خدا سوگند - زيانى از آنان متوجه تو نيست، وانگهى اين كار، نامى ماندگار و پاداشى [جاودان ]براى تو خواهد داشت.
معاويه گفت: هيهات، هيهات، به كدامين نام و ياد مى توان دل بست؟ آن مرد تَيْمى (ابوبكر) به حكومت رسيد و دادگرى كرد و زمانى كه مُرد، نام او نيز از بين رفت و شايد گاهى كسى از او نام ببرد. پس از او حكومت به آن مرد عَدَوى (عُمر) رسيد. او مدت ده سال زحمت و سختى بر خود همواره كرد و چون مُرد نام وى نيز مُرد و جز در مواردى از او ياد نمى شود، اما ابن ابى كبشه (چوپان) همه روز پنج بار نامش اين گونه برده مى شود:
أشهد أنّ محمداً رسول اللّه.
با اين حال، ديگر چه عملى و چه نامى مى ماند.
اى بى پدر! به خدا سوگند، چاره اى جز به خاك سپردن و نابود كردن اين نام نيست‼️ [۱]
-------------------------------
[۱]: ابن ابى الحديد معتزلی، شرح نهج البلاغه، جلد ۵، صفحه ۱۲۹.
🆔 کانال سبک زندگی اسلامی | عضو شوید 👇
🇮🇷
@monjiqoran