#حدیث_روز
🟥 *انقلاب سفید و مادران سیاه*
🔷 در دوران رژیم پهلوی، پس از ماجرای کشف حجاب ۱۷ دی ۱۳۱۴، برنامهریزی به گونهای میشد تا زنان بیحجاب به عنوان مظاهر تمدن و تجدد رژیم شاهنشاهی، هر چه بیشتر در مجالس و مجامع و ادارات حاضر شوند و در معرض دید قرار گیرند.
🔹 سمت و سوی تبلیغات رژیم، زنان بیحجاب و شاغل را «زنان برتر» معرفی میکرد و در عوض، نگهداری و مراقبت و پرورش کودک را امری سهل و پیش پاافتاده مینمود که میتوان آن را با خیال راحت به مهدهای کودک سپرد.
🔹 زنان نیروی کار ارزان و فرمانبرداری هستند که راحتتر از مردان میتوان از آنان کار کشید و هم از جاذبههای ویژۀ آنان به رایگان بهره برد. پس از «انقلاب سفید» شاه، تبلیغات با کمبها کردن وظایف زن در نهاد خانواده و بیارزش دانستن وظایف مادری، چهرهای سیاه از زن و مادر خانهدار به تصویر کشیدند.
🔹 بیشتر مادران جوان مایل بودند به جای قبول مسؤولیت در خانه و خانواده به جامعه باز و آزاد آن روز وارد شوند و تجربههای جدیدی در زمینه اشتغال و استقلال مالی کسب نمایند. غافل از اینکه شاخههای نورس کودک، نیازمند باران محبت و توجه مادر است تا جوانههای استعداد و خلاقیت و کمال بر آن شکوفه زند.
🔻 *«در طول این سلطنت، اینها کوشش کردند که مادران را از بچهها جدا کنند، به مادرها تزریق کردند که بچهداری چیزی نیست، شما توی ادارات بیایید. و اینها بچههای معصوم را جدا کردند از دامن مادران و بردند در پرورشگاهها و جاهای دیگر، و اشخاص اجنبی و غیر رحیم آنها را به تربیت فاسد تربیت میکردند. بچهای که از مادرش جدا شد، پیش هر که باشد، عقده پیدا میکند. عقده که پیدا کرد، مبدأ بسیاری از مفاسد میشود. بسیاری از قتلهایی که واقع میشود، از روی همین عقدههایی است که پیدا میشود و بسیاری از عقدهها از این پیدا میشود.»*