# آداب_و_رسوم_ماه رمضان_در_شهرهای_مختلف_ایران 1
🍃🍀 *ماه مبارک رمضان یکی از مناسبتهای مذهبی مسلمانان است که مملو از رحمت و مغفرت الهی است.* مردم کشور ایران نیز در این ماه مبارک هماهنگ با یکدیگر بیش از پیش به خداوند نزدیک و آماده رفتن به میهمانی خالق هستی میشوند.
🍃🍀 ایران پهناور با داشتن ۳۱ استان رسومات و آداب مختلفی را در خود جای داده است که آشنایی با هر یک از آنها سبب شناخت فرهنگ آن منطقه میشود. در این نوشتار قصد داریم شما را با قسمتی از آداب دینی ماه مبارک رمضان در شهرهای مختلف کشور آشنا کنیم.
💠 *«شیرازیها و رسم کلوخاندازون و روز والون»*
🍃🔸 شیرازیها، آخرین جمعه ماه شعبان را کلوخاندازان گویند؛ در این روز رسم است که مردم دسته دسته به گردشگاههای اطراف شهر میروند و آن روز را با خوشی به شام میرسانند، چون باور دارند که ماه مبارک رمضان، ماه عبادت است و در این ماه فقط باید عبادت کرد.
🍃🔸 از چند روز مانده به رمضان، بعضی از خانوادهها نذر دارند و افطاری میدهند و بیشتر میهمانیها به شکل افطاری برگزار میشود. همچنین رسم است که پس از افطار، مردم به دید و بازدید میروند و گاهی تا وقت سحر دور هم مینشینند، صحبت میکنند و شب چرهای شامل تنقلاتی مانند رنگینک، زولبیا و بامیه میخورند.
🍃🔸 خانوادههایی که دختری را شوهر داده باشند، در نخستین ماه رمضان پس از عروسی، خود را موظف میدانند تا افطاری کاملی به نام روز والون تهیه کنند و همراه با گل برای عروس بفرستند.
🍃🔸 در استان فارس چند روز قبل از ماه مبارک رمضان زنان خانهدار به فکر تهیه خواربار، ترشیجات، ادویهجات، عرقیات و چاشنیهای گوناگون میافتند.
🍃🔸 با دیدن هلال ماه نو و شروع مهمانی خدا، حال و هوای شهر دگرگون میشود و مردم بعد از دیدن هلال ٣ صلوات میفرستند و میگویند: *«الهی که ماه شریف و مبارک و بابرکتی برای همۀ عزیزان و غریبان نو شده باشد.»
🍃🔸 بر سفره افطاری مردم جهرم فارس میتوان نان روغنی، نان فتیرخانگی و نان بازاری را مشاهده کرد. خرما، پنیر، یکی دو نوع مربا و حلوا هم از دیگر خوراکیهای هنگام افطار آنهاست.
http://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c