💥 اضطراب جدایی کودک❗️
#سوال کاربر:
💠 لطفا بگید چطور اضطراب جدایی کودک زیر 2 سالهام رو درست کنم؟ مدام به من می چسبد و بخواهم تنهایش بذارم، گریه و قشقرق به پا می کند.
پاسخ مشاور: استاد مصطفوی
🔹 معمولا کودکان زیر دو سال به مادر خود دلبستگی دارند و طبیعتا در برابر جدایی مادر از خود، مقاومت نشان داده و به راحتی قبول نمی کنند.
👈🏻 این حالت کاملا طبیعی است؛ چرا که یکی از نیازهای مهم کودک در این سن، احساس امنیت است و معمولا تا 3 سالگی ادامه دارد و بعد به مرور کاهش پیدا می کند؛ چراکه کودک به یک اطمینانی می رسد که بعد از جدایی، مادر برخواهد گشت، ولی تا قبل از آن، تصور کودک از جدایی مادر، این است که ندیدن مادر؛ یعنی نابودی و عدم اوست و به احساس امنیت او آسیب می زند.
🔸 لذا برای رشد شناختی و استقلال طلبی کودکان زیر 2- 3 سال توصیه بر این است که والدین با کودکان، بازی قایم باشک داشته باشند تا کم کم به این بلوغ برسند که ندیدن مادر، معنایش نابودی او یا تنها ماندن او نیست.
🔹 در کنار آن، از طریق روش ذیل نیز، می توانید استقلال کودک رو تقویت کنید؛ ازجمله:
👈🏻 وقتی فرزند شما در مهمانی ها یا دیگر دورهمی ها با دیگران دوست می شود و بازی می کند یا به هر نحوی رفتار مستقلی از خودش نشان می دهد، او را تشویق کنید و از او تعریف و تمجید به عمل بیاورید. حتما هم نیاز نیست کادو برای او بخرید، تشویق کلامی و گفتن جمله های ساده ای مثلا ” آفرین که سلام دادی” یا “دیدین چه پسر خوبی شده، دیشب تنها خودش رو تخت خوابیده بود” می تواند تاثیر زیادی روی شکل گیری استقلال در کودک ایجاد کند.
❗️سوال: اگر مادر در شرایطی قرار گرفت که ناگزیر بود تا برای مدت زمانی محدود از کودک دور باشد، چکار باید کرد تا کودک بابت این جدایی گریه و قشقرق به پا نکند؟
1️⃣ اگر کودک زیر دو سال است، توصیه می شود تا جایی که ممکن است این فاصله ایجاد نشود؛ چون از جهت شناختی کودک اصلا متوجه این فاصله نیست بلکه تنها نابودی و عدم مادر رو در ذهن خود تداعی می کند و این در صورتی که زیاد تکرار شود، باعث می شود که احساس امنیت او از بین برود و در بلند مدت اضطراب و نگرانی کودک رو افزایش می دهد.
بهتر است مادر همواره سعی کند در دسترس کودک باشد یا حداقل میزان فاصله زمانی بین مادر و کودک بسیار کم باشد.
2️⃣ راهکار بعدی این است که مادر طوری برنامه ریزی کند که هنگام خواب و استراحت کودک یا هنگام بازی پدر با کودک و سرگرم شدن او، کارهای شخصی خودش را انجام دهد تا کودک متوجه نبود مادر نباشد.
✔️ شکل دادن این فرایند هم برای مادر و هم کودک بسیار مناسب و طبیعی است. خارج از این روند؛ یعنی جدایی مادر همراه با گریه و زاری کودک بدون اینکه برنامه ای برای سرگرم کردن کودک فراهم باشد، اگر بصورت مکرر اتفاق بیفتد، می تواند به کودک آسیب بزند و احساس امنیت او را کمرنگ کند.
✅ بنابراین بهترین استراتژی این است که مادر یا در دسترس کودک باشد یا یک سرگرمی موثری برای او درنظر گرفته باشد تا کودک متوجه نبود مادر نشود!
💻 لینک مشارکت در گفتگوی این مطلب:
http://btid.org/node/194485
📎
#خانواده_سبک_زندگی
📎
#مشاوره
📎
#تربیت_فرزند
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 مرکز جامع مشاوره و خانواده
╔ ✾ ✾ ✾ ════╗
🆔
@moshaver41
╚════ ✾ ✾ ✾ ╝
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐
btid.org