#مدرسه
👈 تنظيم " خواب دانشآموزان" در شروع سال تحصيلي
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید( شماره 10)
معمولا تغيير، تحول و دگرگوني در هر سن و موقعيتي با هيجان و گاها با اضطراب همراه است. اين اضطراب ميتواند بارز، نهفته و گاهي هم آزاردهنده باشد. تنظيم ساعت خواب دانشآموزان بعد از تعطيلات تابستان طولاني مدت و فرا رسيدن ماه مهر و شروع كلاسهاي درس تغيير بزرگي براي دانشآموزان بهويژه كلاس اوليها بهوجود ميآورد. تنظيم زمان خواب كودكان از سوي والدين و لجبازي و امتناع كودكان در مقابل اين تغيير حكايتي طولاني است. از اين رو جهت تنظيم زمان خواب دانشآموزان در هفتههاي اول شروع سال تحصيلي جديد در ادامه توصيههايي ارائه ميشود.
☘ ايجاد تغيير و نظمدهي در الگوي خواب به صورت تدريجي بهخصوص براي آن دسته از كلاس اوليها كه تاكنون زمان مشخصي براي خواب و بيداريشان وجود نداشته و همچنين آن دسته از كودكان بزرگتر كه در تعطيلات تابستان علاقهاي به تنظيم خواب در زمان مشخص نشان نميدهند بهترين و راحتترين شيوه تنظيم ساعات خواب و بيداري است.
🍁 چرا كودكان از خواب گريزان هستند؟
بسياري از كودكان با وجود خستگي و خوابآلودگي بيداري را ترجيح ميدهند. دليل اين رفتار، تمايل ذاتي كودكان به پرتحركي، جستوجو، كنجكاوي، بازي، تفريح و شناختن محيط است و فكر ميكنند در صورت خوابيدن، فرصت دستيابي به تازهها را از دست ميدهند. روانشناسان تاكيد دارند زمان خواب و بيداري كودكان بايد بر اساس ويژگيهاي فردي آنها و ميزان نياز آنها به خواب يا به اصطلاح «ضريب خواب» تنظيم شود. البته اين تفاوتهاي فردي چندان متفاوت نبوده و ميتوان با اندكي تغيير، برنامه دقيق و منظمي را در نظر گرفت. بهطور مثال، نياز يك كودك هفت ساله به خواب، به طور متوسط 10 ساعت در طول شب است بنابراين اگر كودك بايد ساعت 7 صبح براي رفتن به دبستان آماده شود بايستي ساعت 9 شب خواب باشد. بنابراين با توجه به خصوصيات فردي، ميزان تحرك، دوري مسير مدرسه و ويژگيهاي خاص ديگر، بايد زمان مناسبي را در نظر گرفت. مشورت با متخصص اطفال و مشاور هم ميتواند كمككننده باشد.
🍁 چرا خواب بايد تنظيم باشد؟
☘ پژوهشها نشان ميدهد، استراحت و خواب كافي شادابي كودك و فراگيري بيشتر كودك را به دنبال دارد و بالعكس خستگي و خوابآلودگي، ميزان و كيفيت يادگيري را پايين ميآورد.
🍁 تنظيم زمان مناسب
همه ميدانيم كه بدن داراي ساعت بيولوژيك است و پس از برنامهريزي خواب و بيداري، سيستم بدن به طور طبيعي پس از گذشت مدتي، منظم ميشود.
براي نمونه برنامه منظمي را براي كودك هفت ساله (10 ساعت خواب شب) پيشنهاد ميكنيم:
☘ بعد از ساعت 6 عصر هرگونه خوردن مواد كافئيندار مثل قهوه، شكلات و چاي ممنوع است و به جاي آن يك ليوان نوشيدني گرم مثل شير توصيه ميشود.
☘ از كودكتان بخواهيد پس از صرف شام (ساعت 8 شب) مسواك زده و به دستشويي برود. او را در رفتن به رختخواب همراهي كنيد و برايش كتاب بخوانيد.
☘ ساعت يك ربع به 9 لامپ اتاقش را خاموش كنيد و در اتاق را ببنديد تا بخوابد.
☘ حتيالامكان صداي محيط را به حداقل برسانيد. مثلا با وجود تلويزيون يا سروصداي اطرافيان نميتوان به برنامه خواب او را تنظيم كرد.
☘ در صورت تكرار اين برنامه (دو هفته قبل از شروع مدرسه) در كودك اين عادت ايجاد ميشود و پس از مدتي نياز به همراهي يا تذكر شما هم نخواهد داشت.
...........................👇👇
🦋محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd