☘
عقلانیت معنوی (1)
🔰خلاصه ارائه یک
#ارائه_علمی
#بخش_اول
♻️
مفهوم شناسی
ما بایست یک تعریف را در مورد هم معنویت، هم عقلانیت و هم ترکیب ایندو یعنی عقلانیت معنوی فرض بگیریم و عبور کنیم. چون واقعا هر دو واژه و ترکیب آنها محل تأمل زیادی دارد و تعاریف خیلی زیادی در این خصوص صورت گرفته است. اینکه ما ادعا کنیم این تعریف کاملترین و بهترین است شاید ادعای بزرگی باشد.
اما میتوان گفت از معنویت وعقلانیت یک ارتکاز ذهنی و عقلی و فطری و خودبنیاد داریم که میشود آن را بر اساس همه دیدگاهها مبنا قرار داد
♻️
تعریف عقلانیت
میتوان گفت عقلانیت همان به کارگیری و کاربست عقل در حوزههای مختلف معرفتی یا کاربردی و عملی و علمی است که خروجی آن ممکن است تبیین، موجهسازی، استدلال کردن و پیشبینی و آیندهنگری و ... باشد.
♻️
تعریف معنویت
معنویت دارای خصلتها و ویژگیهایی است که آن را با سایر حوزهها متمایز میکند. حتی با الهیات، عرفان، تصوف، عقلانیت، عدالت و از این قبیل.
ویژگیهای از قبیل:
۱_ معنویت یک نوع «فراروی» از مادیت است، فراروی از ظواهر است، از مادیت به عالم معنا و از ظاهر به عالم باطن و در حقیقت به سوی کمال نهایی پیش رفتن است.
۲_ معنویت نوعی «زیست» است، نوعی تجربه است، نوعی لمس حقیقت است، و لذا معنویت چه بسا با سایر علوم تئوریک متمایز شود
۳_معنویت در بطن زندگی قابل تجربه است. یعنی معنویت خود را در حوزه روابط انسانی، روابط اجتماعی، رابطه انسان با خود، رابطه انسان با خدا، رابطه انسان با محیط زیست نشان میدهد و تجلیاش در این حوزهها است.
🎤ارائه حجت الاسلام گریوانی در اندیشکده معنویت.
ادامه دارد ...
#مهارت_پژوهشی
╔═📚📒════════════╗
@moslem_garivani مهارتکده
╚════════════📖🔖═╝