✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 43)
س: لطفاً آیه ی «يا اَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً» را توضیح دهید؟
ج: بعد مادی انسان قوی تر از بعد مجرد اوست؛ مثلاً نود و نه درصد مادی است؛ لذا نود و نه درصد فکر او هم مادی است. صبح که از خواب بلند می شود، به فکر چیست؟ مادیات. اینکه بروم نان بخرم و چایی و پنیر و سفره را آماده کنم. بعد چه کنم؟ لباس بپوشم و به دنبال کار بروم و پول ناهار را آماده کنم. ناهار که خوردم، دوباره دنبال شام بروم. فردا هم همین برنامه است و همین فکر.
این فکر باعث می شود خدا و حرف های خدا فراموش شود و انسان فراموش کند. خیلی ها هستند که آن قدر تلاش می کنند که فراموش می کنند که نماز ظهر خوانده اند یا نه، یا فراموش می کنند و مغرب می شود.
یکی از آثار اشتغال زیاد به مادیات این است که حرف خدا و پیغمبر خدا فراموش می شود و از بین می رود؛ لذا گفته اند این غفلت را ادامه ندهید. اگر احساس کردید غفلت ادامه پیدا می کند، در وسطش آن را قطع کنید. دو رکعت نماز بخوانید تا به یاد خدا بیفتید یا دو آیه قرآن بخوانید یا روایتی بخوانید یا ذکر بگویید. پس قطع کنید و وقتی به یاد خدا افتادید، یادتان می افتد که هنوز ظهر است و خدا گفته است: «بلند شو نماز بخوان!» لذا بلند می شود و نماز خودش را می خواند. بنابراین ادامه ی غفلت، یکی از موبقات و مُهلکات است؛ لذا خدا دستور داده است که نگذاریم ادامه پیدا کند و آن را با یاد و ذکر خدا قطع کنیم.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen