#نوشیدن_آب_پس_از_غذا
❔خطای علمی امام رضا در مورد توصیه به زیاد آب خوردن روی غذا
◾️امام رضا فرمود: روى غذا آب زياد خوردن مانعى ندارد، بعد فرمود: گمان ميكنى كه اگر انسان اين گونه غذا بخورد:-حضرت هر دو دست را جمع كرد-و بعد روى آن آب نخورد،شكم او پاره نميشود؟ ( مکارم الاخلاق ج 1 ص 155)
◼️این در حالیست که بر طبق پژوهشهای علمی٬ نوشیدن مقدار زیادی آب در هنگام غذا خوردن موجب رقیق شدن آنزیمهای گوارشی و بروز اختلال در حرکات معده و عمل هضم و جذب مواد غذایی میشود ❗️❗️
💠
#پاسخ💠
در روایاتی از خوردن آب بلافاصله بعد از غذا و در حین غذا خوردن ، خصوصا وقتی غذا گوشت یا چرب باشد نهی شده است .
❕در نقلی از امام رضا علیه السلام آمده است که فرمود ؛
« هر كس مى خواهد معده اش او را آزار ندهد، بر روى غذا آب نخورد تا هنگامى كه غذا خوردن را به پايان مى برد. هر كس چنين كند، بدنش به رطوبت مى گرايد، معده اش ضعيف مى شود و رگهايش نيروى غذا را به خود نمى گيرند؛ زيرا اگر پشت سر هم روى غذا آب ريخته شود، آن غذا در معده نارس و بدگوارش مى گردد. »
📚مستدرک الوسائل ج 17 ص 7
👌در نقل دیگری على عليه السلام فرمود ؛
«پيامبر خدا چون گوشت مى خورد، در آشاميدن آب، شتاب نمى ورزيد. يكى از ياران از ايشان پرسيد: اى پيامبر خدا! چه قدر كم بر روى گوشت، آب مى آشامى!
فرمود: «هيچ كس نيست كه اين گوشت چرب را بخورد و تا پايان غذا از آشاميدن آب، خوددارى ورزد، مگر اين كه غذا را گوارا مى يابد».
📚همان منبع
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« آشاميدن در پى چربى، بيمارى اى در شكم است »
📚الفردوس ج 2 ص 362
👌و فرمود ؛
« آشاميدن آب در پى چربى، بيمارى را بر مى انگيزاند. »
📚المحاسن ج 2 ص 398
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« پيامبر چون چربى مى خورد، از نوشيدن آب مى كاست. گفتند: اى پيامبر خدا! كمتر آب مى نوشى؟!فرمود: «اين كار، غذايم را گواراتر مى سازد».
📚وسائل الشیعه ج 25 ص 239
❕با این وجود در روایاتی توصیه به نوشیدن آب پس از صرف غذا شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 25 ص 236 باب 4
به عنوان نمونه ؛
❕ابوطيفور متطبب مى گويد ؛
« نزد امام ابى الحسن ماضى رفتم و او را از نوشيدن آب نهى كردم. حضرت فرمود: «نوشيدن آب اشكالى ندارد؛ چرا كه غذا را در معده مى چرخاند و خشم را فرو مى نشاند و عقل (توانايى عقل) را زياد مى كند»
📚الکافی ج 6 ص 381
👌میان روایاتی که از خوردن آب پس از غذا نهی می کند با روایاتی که به خوردن آب پس از غذا توصیه می کند ، تضادی نیست ، روایات ناهیه اشاره به خوردن آب بلافاصله پس از خوردن غذا است و روایاتی که توصیه می کند ، اشاره به گذشت مدت زمانی مثلا نیم ساعت پس از خوردن غذا است .
❕روایاتی که از آب خوردن روی غذا نهی کرد این توهم را ایجاد کرده بود که تا ساعتها نباید روی غذا آب خورد ، ائمه علیهم السلام برای دفع این توهم توصیه هایی برای آب خوردن روی غذا داشتند تا کار هضم غذا سامان بپذیرد اما طبق روایات دسته اول ، تاکید کردند که این آب خوردن نباید بلافاصله پس از خوردن غذا باشد ، بلکه با فاصله شدن زمانی باید همراه باشد ، اما نباید آب خوردن روی غذا تا ساعتها تعطیل شود ، چنان که امروزه متخصصین می گویند ؛
« مردم باید حداقل نیم ساعت پس از خوردن یک وعده غذایی آب بنوشند زیرا به این روش هر چه بیشتر احساس سیری ایجاد می شود و تشنگی شما نیز برطرف می شود »
🔸ادامه👇
#اسلام #علم #آتئیست_ها
─┅═༅𖣔♥️𖣔༅═┅─
https://eitaa.com/mowlA_z
─┅═༅𖣔♥️𖣔༅═┅─
📗در جستجو و بیان حقایق 📕
📙مستند ، مستدل ، متفاوت📘