۲/۲
۷-این کار یعنی گذاشتن و برداشتن و مکشهای تدریجی را تا خوب سرخ شدن موضع ادامه دهید اگر پوست تاول میزند نهایتاً ۵ مرتبه لیوان را بگذارید و بکشید (هر بار میزان مکش لیوان یک ساکشن بیشتر از لیوان قبلی باشد) و هر بار که لیوان را بر میدارید مدت مکث کردنتان ۵ ثانیه بیشتر از مکثهای قبلی باشد تا به ۳۰ ثانیه برسد. سپس پس از هر بار برداشتنِ لیوان فقط ۳۰ ثانیه مکث کنید و بیشتر مکث نکنید. این مکثها مانع از تاول زدن میشود و همچنین خون رقیق که نباید خارج شود کمتر بیرون میآید.
۸-اگر موضع خوب سرخ نشد، گذاشتن و برداشتن لیوان را با آخرین اندازهاش از مکش، آنقدر تکرار کنید تا موضع خوب سرخ شود. در این حین تیغ را روغنی کنید (مثلاً اگر آخرین لیوانتان در حد ۵ ساکشن هست و موضع هم سرخ نشده، باید لیوان را بگذارید و ۵ بار ساکشن کنید و پس از ۳ الی ۵ دقیقه مجدداً بردارید و دوباره بگذارید و باز همان ۵ بار بکشید و این کار را تا خوب سرخ شدن موضع ادامه دهید).
۹-بلافاصله پس از برداشتن آخرین لیوان، موضع را آغشته به روغن کرده و شروع به تیغ زدن کنید.
۱۰-تیغها را که در ابزار مخصوص (مِشراط) کنار هم نصب شدهاند، بلند و اندکی عمیق با یک ردیف و با سرعت کم از بالا به پایین، آرام بکشید؛ مانند خزیدن یک موجود خزنده روی پوست. به گونهای که با شکم تیغ برش ایجاد شود. فاصلهی تیغها حتی الامکان کم و تعداد برشها حتی الامکان زیاد باشد.
۱۱-اگر پوست شخص خیلی نرم و نازک بود عمق تیغها کم باشد به گونهای که دارید با تیغ، نوازش میکنید. گویا که تیغ را نرم میکنید.
۱۲-اگر شخص ضعف میکند یا درد میکشد تیغ را سریع تر و سطحیتر بکشید.
۱۳-پس از تیغ زدن، در حین ریختن خون دعای حین حجامت را بدهید تا بخوانند.
۱۴-مکش پس از تیغ با نهایت توان مکش باشد. (در افرادی که مستعد تاول پوست هستند نهایتا ۵ بار ساکشن شود.)
۱۵-پس از پرشدنِ قابل توجه لیوان از خون، آن را خالی کرده، خونها را با همان تکه پارچه یا گاز پاک کنید و مجدداً لیوان بگذارید.
۱۶-خونگیری باید تا تغییر رنگ یا تغییر غلظت خون ادامه پیدا کند.
۱۷-پس از اتمام خونگیری، ابتدا موضع را خوب ولی آرام پاک کنید و سپس موضع را به روغن آغشته کنید و یا اینکه از ابتدا با پارچهی نرم یا پنبهی روغنی پاکش کنید.
۱۸-سپس کاسه را زیر موضع گذاشته و موضع را از بالا آب بکشید و سپس خشک کنید.
۱۹-پنبه یا پارچهی ابریشمی یا پشمی را به عسل آغشته کرده و روی موضع بگذارید تا پانسمان شود.
۲۰-برای حجامت ساقین ترجیحاً یک تخت در کنار شخص و یا در غیر این صورت یک صندلی در پشت او و یکی دو تا هم در کنارش بگذارید تا موقع ضعف بنشیند و یا به پهلو دراز بکشد.
۲۱-برای حجامت سر، موها را با روغن یا عسل کنار زده تا به اندازهی جای لیوان خالی شود و نیز برای تیغ زدن، موها را لایه لایه کرده تا بین هر لایه یک تیغ قرار بگیرد.
🍯
آداب پس از حجامت:
۱-حمام داغ و طولانی، خشم، آمیزش و همبستری، نوره و تحرک زیاد تا سه اذان رسمی بعد از حجامت ممنوع است.
۲-پس از حجامت در تابستان بر روی سر ترکیب گلاب و کافور و در زمستان گلاب و مُشک و روغن خیری ریخته شود.
۳-یک عدد انار شیرین کامل بلافاصله پس از حجامت خورده شود (در غیرفصلش سه قاشق رب انار یا سه تکه شکر نیشکر خورده شود).
۴-افراد مبتلا به کسالت یا مردگی و غلظت خون و تنگی نفس، پس از حجامت انار ملس را آب لمّو کرده و بمکند.
۵-افرادی که در حجامت ضعف میکنند یا خونشان آلوده و غلیظ است پس از حجامت سه تکه شکر نیشکر بخورند.
۶-افراد مبتلا یا مستعد به لقوه، بهق، پیسی و خوره در فصل سرما بلافاصله پس از حجامت، یک نخود از تریاق اکبر را با آب و یا بدون آب میل کرده و پس از آن سکنجبین عنصلی بنوشند و در فصل گرما تنها سکنجبین عنصلی (قبل از انار ملس) بنوشند.
۷-تا سه ساعت شرعی پس از حجامت، خوردن غذای نمکسود و شور ممنوع است اما کم نمک اشکال ندارد.
۸-افراد «مبتلا» به غلبه دم و صفرا، پس از حجامت، ماهی تازهی کباب شده بخورند.
۹-افراد «مستعد» به غلبه دم و صفرا، اولین وعدهی غذاییشان پس از حجامت کباب ماهی تازه باشد و صبحش آش سرکه با گوشت ماهی خورده باشند. بهتر است آش را با نصف ماهی و کباب را با نصفهی دیگر از همان ماهی بپزند.
۱۰-اولین وعدهی غذایی همه پس از حجامت، گوشت پرندگان باشد و بلافاصله پس از آن شراب حلال امام رضا علیه السلام بنوشند و در فصل گرما در کنار گوشت پرندگان، آش سرکه یا هُلام یا مُصوص به همراه یک چیز ترش نیز بخورند. (هلام: گوشت گوسالهای که همراه سبزیجات پخته شده و سرکه بعداً به آن اضافه میشود. مصوص: کباب گوشت کبک یا خروس که در سرکه خیسانده شده؛ مانند نمکین کردن بلال)
آرزوے ما سلامتے شماست💐
✍🏻سیّد محمّد جواد موسوے
🚫کپی بدون ذکر منـبـع جـایـز نـیــســـت🚫
@TebboZendegiEslami