🎙گزارشی از وبینار «ماهیت جنبشهای اسلامی معاصر، تحلیل فرایند نقش آفرینی در جهان سیاست و شیوه تعامل با آنها» با حضور دکتر محمدعلی میرزایی و دکتر بهمن اکبری
🔹 با کمرنگ شدن داعش، این روزها همه جا سخن از تحرکات طالبان است؛ دو جریانی که هر دو خود را اسلامی میخوانند.
🔹جنبشهای فعال و در حال گسترش در جهان اسلام اکثرا رویکردها و مبانی فکری، کلامی و فلسفی دارند. اما خیلی اوقات ما تنها آنها را جنبشهای سیاسی و امنیتی تلقی می کنیم و از لایه های روانشناختی، جامعه شناختی و فلسفی کلامی آنها غافلیم. بازبینی روش تحلیلی جنبشها ضرورت دارد. ما با جنبشهایی روبرو هستیم که حامل اندیشه هایی هستند که باید تحلیل جامعی از آن داشته باشیم.
🔹برخی الفاظ چندپهلو هستند. وقتی ما از پسااسلامگرایی حرف می زنیم، منظورمان پساطالبان، پساقاعده، پساداعش و حتی پسا اخوانی است؛ منظورمان پسا انقلاب اسلامی، پساتشیع و پساتمدن گرایی دینی نیست؛ این که ما از این مدل ۱۵۰ ساله جنبش های اسلامی عبور کنیم. البته این عبور است، نه رد و ابطال کردن، به این معنا که ما این تجربه ۱۵۰ ساله را به عنوان سرمایه نگاه کرده ایم و مرحله جدید نوزایی در جنبش های اسلام گرایی تعریف می کنیم تا فازی جدید از اسلامگرایی را کلید بزنیم. پسا اسلام گرایی را نمیخواهیم با سکولاریسم معنا کنیم. عبور از یک اندیشه به معنای ورود به مرحله تازه تر است، نه نفی آن.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3199-2021-08-05-04-23-37.html
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/1150419012Cdf312d401e
✔️ واتس اَپ(1):
https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z