⚡️ضرورت تغییر نگاه عالمان ایرانی به علویان ترکیه؛ در مصاحبه با عالمی علوی مذهب
✍ به قلم: محمدجواد حسین زاده
https://t.me/muslimnair
✂️برشهایی از متن:
🔹«طارق چی من» چهل و شش ساله رئیس مؤسسه «چهارباب و چهل مقام» است که در نزدیکی تنگه «بُسفُر» و در قسمت آسیایی استانبول برخلاف انتظار بسیار جدیدتر و زیباتر از قسمت اروپایی است، اقدام به تاسیس اندیشکده و انتشاراتی مرتبط با علویان کرده است.
🔹 تعبیر« چهارباب و چهل مقام » برای علویان بسیار مهم است. باب اول شریعت، باب دوم طریقت، باب سوم معرفت و باب چهارم حقیقت است.
🔹این موسسه کتابهای خطی و کتابهای معاصر علوی را چاپ میکند واتفاقا کتاب نهج البلاغه را هم ترجمه کرده و بخش خطبهها و نامهها را عمداً جداگانه چاپ میکند که راحتترخوانده شود.
🔹بنده کتابهایی که در ایران درباره علویون چاپ شده را تهیه کرده و مطالعه کردهام و به نظرم برخی از آنها اشتباه است، به عنوان نمونه کتابی است به نام فرقههای کلامی که جامعه المصطفی آن را ترجمه کرده است. بخش پنجم این کتاب، در مورد فرقههای غلو است و درباره اهل حق هم به عنوان غالیان توضیح میدهد. اما اشکال اینجاست که این کتاب بکتاشیها(علویان ترکیه) را هم جزو اهل حق میشمارد. درحالی که ما دوازده امام را قبول داریم و ما علوی های ترکیه اهل حق نیستیم. نویسنده این کتاب باید در پاورقی مینوشت که راجع به این مسئله تحقیق شود.
🔹ما در طول تاریخ مخفیانه اعتقاداتمان را حفظ کرده و حتی مجبور به زندگی در کوهستان شدیم. مشکل دیگری که پیش آمده این است که رسمالخط ترکی تغییر کرده و منجر به این شده که علویون نتوانند کتابهای قدیمی خود را بخوانند. تمام کتابهای تعلیمی و اعتقادی ما با رسمالخط عثمانی نوشته شده است، مثلا زیارت عاشورا که هر سال در ایام محرم خوانده میشود، در همین کتابهای علوی که به رسمالخط عثمانی نوشته شده، وجود دارد. دعای توسل، دعای کمیل و سایر ادعیه هم در این کتابها آمده و همچنین دعای توسل به صورت شعر به زبان ترکی ترجمه شده است.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3213-2021-11-02-07-51-17.html
منبع: پایگاه شعوبا
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
https://t.me/muslimnair
✔️ایتا:
https://eitaa.com/muslimnair
✔️واتس اَپ(2)
https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
✔️ واتس اَپ(4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu