🔴
حتماً یکی از مقصران اصلی صداوسیماست
🔺فکر میکنم بارها دیدهاید، صداوسیما سعی میکند در فیلمها و سریالها، برنامههای زنده و مستندهایش از هرگونه تبلیغات بپرهیزد. این سازمان این کار را درست میداند و مثلاً فقط در زمان مخصوص تبلیغات، تبلیغ پخش میکند (البته مثلاً، والا کیست که نداند ماشینهای استفاده شده یا یخچال سایدبایساید با طرح فلان، یا گوشی کارخانهدار شخصیت اصلی فیلم از کدام برند معروف خارجیست؟!)
🔺امّا آیا این رویه برای محصولات ایرانی درست است؟
🔺آیا رهبری نمیتواند موقع استفاده از خودکار با برند ایرانی، یا ماسک با برند ایرانی و… دستور دهد برای تبلیغ نشدن برای یک برند خاص تمام نمادهای آن برند را حذف کنند؟
🔺اما بخش اصلی صحبت من در مورد فضای مجازی است. اوایل دهه ۹۰ بود و من دانشجو بودم. تازه شبکههای اجتماعی موبایلی داشتند رایج میشدند، واتسآپ و وایبر و ویچت و… آمده بودند و روزانه تعداد زیادی مردم برای رهایی از هزینه سرسامآور پیامک، به این نرمافزارها هجوم میآوردند. نمیدانم از کجا با بیسفون آشنا شدم. یک نرمافزار خوب ایرانی که در آن زمان اختلاف زیادی با نمونههای خارجی خود نداشت. امّا مانند سایر نرمافزارها و استارتآپهای ایرانی نیاز به جذب مخاطب و افزایش شهرت خود داشت. بیسفون نیز مانند بقیه نرمافزارهای ایرانیِ دیگر که به شیر نفت متصل نیستند، فکر همهجا را کرده بود بهجز تبلیغات برای جذب حداکثری مخاطب.
🔺خب ربطش به صداوسیما چیست؟
🔺فکر میکنم ربطش واضح است، صداوسیما طبق رسالت ملی خود!!! هیچگاه حاضر نشد در زمان غیر تبلیغات برای یک محصول ایرانی تبلیغ کند؛ پر واضح است که این کار حرام و در حد محاربه با
#امام_زمان است دیگر! نتیجه چه شد؟
🔺به دلیل ضعف دید ملی و دید استراتژیک و آیندهنگر در سازمان عریض و طویل صداوسیما هیچ نام و یادی از بیسفون، کلوب، فیسنما یا هر مشابه داخلی دیگر آنان برده نمیشد.
🔺در این خلأ خوراک از طرف متولیان داخلی، [و حمایتهای بینظیر زیرساختی توسط وزارت ارتباطات] واتساپ و وایبر خود را به مردم نشان دادند و بعد از فیلتر شدن آنها تلگرام گوی رقابت را از بقیه ربود و با اختلاف اول شد.
🔺صداوسیما نیز آنقدر دست روی دست گذاشت تا این اتفاق بیفتد و بعد بگوید چون تلگرام در بین مردم جا افتاده خب برنامههای ما نیز مجازند آشکارا برای تلگرام تبلیغ کنند و کانالهای خود را معرفی کنند، و با این کار خود تلگرام را هرچه بیشتر فراگیر کنند.
🔺خب این مطالب چه ربطی به امروزمان دارد؟ ربطش به این است که هنوز که هنوزه صداوسیما نمیفهمد (یا نمیگذارند بفهمد؟) که در مواردی باید و باید تبلیغات کند. اگر تولیدکنندهای یک محصول فناور را برای اولینبار در جهان یا ایران تولید کرده و هیچ رقیب داخلی ندارد، تبلیغات مستقیم یا غیرمستقیم صداوسیما چه ضرری به این سازمان میرساند؟ چرا نباید تا زمان راهاندازی نرمافزار سروش توسط خود این سازمان هیچ حمایت قابل توجهی از سایر پیامرسانها و شبکههای اجتماعی ایرانی مانند بیسفون، کلوب، فیسنما و… انجام بگیرد؟
🔺هماکنون نیز خود شاهد هستید. ایرانسل و همراه اول (شیرهای نفت خصولتی وزارت ارتباطات) از روبیکا حمایت میکنند. صداوسیما به صورت پر رنگ از سروش حمایت میکند، البته از دیگر نرمافزارها نیز یادی میکند. بانک ملی (شیر نفت دولتی بانکی) نیز از بله حمایت میکند [و البته هر کدام به نحوی حمایتهای بیوقفه خود را از خارجیها دریغ نکردهاند]. این وسط ایتا و امثال آن هم یتیم ماندهاند. از بقیه بهترند اما منابع تغذیهای تمامنشدنی! ندارند و با وجود پیشرفت به اندازه کافی رشد نمیکنند.
🔺امّا ما مردم میتوانیم با معرفی ایتا و سایر محصولات فناورانه به یکدیگر،
صداوسیما و سایر سازمانهای دولتی را مجبور کنیم تا از ما پیروی کنند. بیایید این رویه را تغییر دهیم.
🔺به امید موفقیت همۀ محصولات مبتکرانه ایرانی و جهانگیر شدن آنان.
#⃣
#صیانت_از_آینده
جبههٔ
#انقلاب اسلامی در فضای مجازی
✊🏻 @jebheh
https://eitaa.com/nabaaa