کجای مدیریت اقتصادی دولت حاکی از «دوران طلایی» است؟!
آقای روحانی در حالی از کارنامه درخشان دولت در زمینه اقتصادی سخن میگوید که قیمت اغلب کالاهای خوراک در یک سال گذشته 50 تا 100 درصد افزایش داشته است.
وطن امروز با ارزیابی سخنان اخیر روحانی در این زمینه نوشت: این نخستینبار نیست که روحانی در گیر و دار فشار اقتصادی بیسابقه بر مردم، اظهاراتی را بیان کرده که هیچ نفعی برای مردم ندارد و صرفا نمکی بر زخمهای آنهاست.
روحانی در چند ماه اخیر که روزهای پایانی دولتش سپری میشود به جای بیان کارنامه دولت در زمینههای مختلف صرفا به بیان جملات تکراری و غیرواقع اکتفا کرده است. وی در همین ایام یک بار دوران دولت خود را دوران طلایی اقتصاد مینامد و روز دیگر میگوید کار عظیمی در حوزه اقتصاد انجام دادیم.
صاحب رکورد تورم کالاهای مصرفی نقدینگی، افزایش بدهی دولت به بانکها و بانک مرکزی و دهها شاخص منفی دیگر ابایی از آن ندارد که بگوید هیچ دولتی پس از انقلاب نمیتواند ادعا کند مانند دولت یازدهم و دوازدهم حامی اقشار کمدرآمد بوده است.
بررسیها حاکی از آن است که بخش عمده گرانیهای رخ داده در دولت روحانی ناشی ازاشتباهات مدیریتی و اقتصادی است.
برای مثال در موضوع مرغ؛ با وجود کاهش درآمدهای ارزی که موضوعی عیان است، تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی نهادههای دامی مرغ دستخوش تغییر نشده است. این یعنی شاید بتوان گرانی برخی کالاها را که ارز تخصیصی آنها متوقف شده، به موضوع تحریمها متصل کرد اما در موضوع نهادههای دامی این استدلال قابل پذیرش نیست کما اینکه طبق آمار بانک مرکزی به ترتیب میزان تخصیص ارز کنجاله سویا، جو و ذرت از ابتدای سال گذشته تا اواسط پاییز ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۹ درصد افزایش، ۶۶ درصد کاهش و ۹ درصد افزایش داشته است. در زمینه نهادههای دامی صرفا در موضوع جو کاهش تخصیص ارز رخ داده و در دیگر موارد حتی شاهد افزایش میزان تخصیص ارز بودهایم. اصل واردات نهاده دامی هم بدون تغییر محسوسی رخ داده است. این یعنی در واردات هم مانعی وجود نداشته است.
دولت چندین بار مدعی شده بود با ایجاد سامانه جامع تجارت توانسته مانع از احتکار یک کالا در انبارها شود، سؤال اینجاست این سامانهها امروز کجا هستند که به کمک مردم بیایند؟
این نکته هم گفتنی است که بخشی از نهادههای دامی واردشده به کشور با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به سامانه بازارگاه نرفته و در بازار آزاد فروخته شده است. این موضوع مورد تایید مهرداد جمالارونقی، معاون فنی گمرک هم قرار گرفته است.
این تورمی که روحانی بهسادگی از آن نام میبرد باعث کوچک شدن شدید سفره های مردم شده است.
تورم ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی کالاها تنها در یک سال اخیر باعث شده مردم دیگر توانایی تهیه آنها را نداشته باشند.
اصلاحطلبان در مقابل رئیسی رقیب قدرتمندی نبودند
محمد هاشمی عضو سابق کارگزاران گفت: پزشکیان و جهانگیری هم نمیتوانستند رقیبی جدی برای رئیسی در انتخابات باشند و مهمترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود.
وی در گفتوگو با مشرق اظهار داشت: من معتقدم اصلاحطلبانی چون پزشکیان و جهانگیری اگر تأیید صلاحیت میشدند نمیتوانستند رقیبی قدرتمند در برابر رئیسی باشند.
وی اضافه کرد: نتیجه نیامدن اصلاح طلبان پشت همتی چه بود؟
اصلاحطلبان کاری که باید از اول انجام میدادند، روز آخر انجام دادند؛ هر کاری باید بهموقع خود انجام شود؛ این اتفاق باعث شد همتی بدون پشتوانه حزبی وارد انتخابات شود. با دو هفته کار انتخاباتی که نمیتوان رئیسجمهور شد.
وی گفت: هدف برخی جریانها این بود که با زیر سؤال بردن شورای نگهبان میزان مشارکت را پایین آورند. این جریان و خط تحریمی در خارج و داخل هر سه یک هدف مشترک در سه زمین مختلف را دنبال میکردند.
نکته جالب آنکه حالا برخی از آنهایی که رأی ندادهاند؛ آنهایی که رأی دادهاند را سرزنش میکنند، همه بدانند که اصلاحطلبانی که رأی دادهاند با نیت افزایش مشارکت در جبهه نظام قرار دارند و آنهایی که رأی نداده و تحریم کردهاند خواسته یا ناخواسته حرف آمریکاییها، سعودی و رژیم صهیونیستی را میزنند.
محمد هاشمی خاطرنشان کرد: من به آقای خاتمی پیشنهاد میکنم راه جبهه اصلاحات را از برخی تندروها جدا کند. البته او چنین نظری ندارد و معتقد است باید جذب حداکثری کرد؛ تجربه به من میگوید این افراد بهجز هزینهسازی چیزی به اصلاحطلبان اضافه نمیکنند؛ صلاح مصلحت خویش خسروان دانند!
عضو سابق کارگزاران تصریح کرد: متأسفانه مهمترین دشمن همتی در انتخابات، دولت روحانی بود؛ من متوجه نمیشوم که چرا رئیسجمهور؛ آقای همتی را مجبور کرد تا استعفا بدهد، باوجود آنکه ایشان در بانک مرکزی برای خودش قائممقام انتخاب کرده بود.
در همین حال به گزارش اعتماد آنلاین، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران نیز درباره تشتت در نهاد اجماعساز اصلاح طلبان موسوم به نا