پاسخی به جوابیه معاند در مورد تحریف قرآن !!!!
ما در پاسخی پیرامون عدم تحریف قرآن متذکر شدیم که کاتبان وحی قرآن را نوشته و ثبت و ضبط و جمع آوری می کردند و مسلمین هم پیوسته آیات قرآن را خوانده و در نمازهای خود تکرار می کردند ....
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/5784
▫️1 _ معاند به مطلب ما اعتراض کرده و منکر وجود کاتبان وحی و به تبع جمع آوری قرآن توسط آنها در عصر پیامبر شده است , در حالی که این انکار و اعتراض بی اساس و ناشی از بی اطلاعی و بیسوادی او است .
❗️مثلا در نقلی امام صادق علیه السلام فرمود : "رسول خدا ص به على ع فرمود: قرآن در قطعات حرير و كاغذ و امثال آن پراكنده است آن را جمعآورى كنيد"
سپس اضافه مىكند على ع از آن مجلس برخاست و آن را در پارچه زرد رنگى جمعآورى نمود سپس بر آن مهر زد " "فَانْطَلَقَ عَلِيٌّ ع فَجَمَعَهُ فِي ثَوْبٍ أَصْفَر "
📚تفسير القمي، ج 2، ص: 451
❕یا در نقل دیگری , زيد مىگويد:
" ما در خدمت پيامبر قرآن را از قطعات پراكنده جمعآورى مىكرديم " " کنا عند رسول الله نؤلّف القرآن من الرّقاع "
📚المستدرک علی الصحیحین ج 2 ص 611
❕یا در نقل دیگری , انس بن مالک برخی از افرادی که قرآن را در زمان پیامبر جمع آوری کردند را بر می شمارد :
" سَأَلْتُ أَنَسَ بْنَ مَالِكٍ مَنْ جَمَعَ الْقُرْآنَ عَلَى عَهْدِ النَّبِيِّ ؟ قَالَ: أَرْبَعَةٌ، كُلُّهُمْ مِنْ الْأَنْصَارِ، أُبَيُّ بْنُ كَعْبٍ، وَ مُعَاذُ بْنُ جَبَلٍ، وَ زَيْدُ بْنُ ثَابِتٍ، وَ أَبُو زَيْد "
📚صحيح البخاري، ج8، ص: 105 طبع مصر
❕یا در مورد ابی بن کعب نقل می کنند که او از کاتبان وحی بود : " لما اسلم کان من کتاب الوحی "
📚الاعلام ج 1 ص 82 _ رجال طوسی ص 22
❕مقریزی نیز از افراد متعددی یاد می کند که از کاتبان وحی بودند :
" كان كتاب الوحي: عثمان بن عفان، و على بن أبى طالب، رضى الله تبارك و تعالى عنهما، فإن غابا كتب أبى بن كعب، و زيد بن ثابت، رضى الله تبارك و تعالى عنهما، و كان أبىّ ممن كتب لرسول الله صلّى الله عليه و سلّم، الوحي قبل زيد بن ثابت، و كتب معه أيضا. و كان زيد ألزم الصحابة لكتابة الوحي، و كان زيد و أبىّ يكتبان الوحي بين يدي رسول الله صلّى الله عليه و سلّم، فإن لم يحضر أحد من هؤلاء الأربعة، كتب من حضر من الكتاب، و هم .... خالد بن سعيد، و أبان بن سعيد، و العلاء بن الحضرميّ، و حنظلة بن الربيع.... "
📚امتاع الاسماع ج 9 ص 334
▫️2 _ معاند در اشکال دیگری می گوید که نماز در سال نهم و دهم بعثت و در جریان معراج بر مسلمانان واجب شد , حال چگونه ما گفتیم که مسلمین پیوسته در نمازهایشان , قرآن می خواندند ?
❕این اشکال معاند نیز ناشی از سطحی نگری او است زیرا :
🔸1 _ به فرض که نماز در سال نهم و دهم بعثت واجب شده باشد , باز هم سخن ما نقض نمی شود زیرا در حدود 13 سال , مسلمین در حضور پیامبر و در نمازهایشان آیات قرآن را شبانه روز تکرار می کردند .
🔸2 _ طبق روایت امام سجاد علیه السلام , نماز از همان اوائل دعوت اسلام به صورت دو رکعت , دو رکعتی بر مسلمین در مکه واجب شده بود نه سال نهم و دهم بعثت و مسلمین در مکه در حدود 10 سال نماز می خواندند : " كَانَتْ أَوَّلُ صَلَاةٍ صَلَّاهَا مَعَ رَسُولِ الله ص الظُّهْرَ رَكْعَتَيْنِ وَ كَذَلِكَ فَرَضَهَا الله تَبَارَكَ وَ تَعَالَى عَلَى مَنْ أَسْلَمَ بِمَكَّةَ رَكْعَتَيْنِ رَكْعَتَيْنِ وَ كَانَ رَسُولُ الله ص يُصَلِّيهَا بِمَكَّةَ رَكْعَتَيْنِ وَ يُصَلِّيهَا عَلِيٌّ ع مَعَهُ بِمَكَّةَ رَكْعَتَيْنِ مُدَّةَ عَشْرِ سِنِين "
📚الكافي ج8، ص: 339
🔸3 _ معراج مشهور پیامبر هم که در قرآن از آن یاد شده در سال نهم و دهم بعثت نبوده است , بلکه طبق روایت امام علی علیه السلام پس از سال سوم بعثت بوده است: " عَنْ عَلِيٍّ ع أَنَّهُ لَمَّا كَانَ بَعْدَ ثَلَاثِ سِنِينَ مِنْ مَبْعَثِهِ ص أُسْرِيَ بِهِ إِلَى بَيْتِ الْمَقْدِسِ وَ عُرِجَ بِهِ مِنْهُ إِلَى السَّمَاءِ لَيْلَةَ الْمِعْرَاج "
📚الخرائج و الجرائح، ج1، ص: 141 _ بحار الانوار ج 18 ص 379 ( جهت دیدن ادله بیشتر رجوع شود به کتاب الصحیح من سیره النبی الاعظم , مرحوم سید جعفر عاملی , ج 3 ص 8 )
🔸4 _ اساسا معراج پیامبر یک مرتبه نبوده , بلکه طبق روایت امام صادق علیه السلام , معراجهای پیامبر صد و بیست مرتبه بوده است و از همان ابتدای بعثت این معراجها صورت گرفته است : " عَنْ أَبِي عَبْدِ الله ع قَالَ: عَرَجَ النَّبِيُّ ص مِائَةً وَ عِشْرِينَ مَرَّة "
📚الخصال، ج2، ص: 601
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir