تعطیلی شنبه یک جراحی عمیق در ریتم زندگی ایرانیان است
این یک مداخله رادیکال در نظم زندگی کل جامعه ایران ایجاد میکند
این مداخله عمیق مقداری دلهرهآور است
سیدحسین شهرستانی، مدیرگروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی:
برای حل مسالهای مثل معادلات تجاری و تعطیلات ایران، نباید دست به تغییری به این شکل زد که همه وجوه زندگی اجتماعی مردم را تحتتاثیر قرار میدهد.
این یک مداخله رادیکال در نظم زندگی کل جامعه ایران؛ مدارس و ادارات و دانشگاهها و کاسبان ایجاد میکند. اندک درک اجتماعی و فرهنگی کافی است که بفهمیم این «جراحی عمیق» و این مداخله عمیق در ریتم زندگی ایرانیان، مقداری دلهرهآور است.
جدا از جنبههای فرهنگی آن که تعطیلی شنبه اصلا نسبتی با هویت فرهنگی ما دارد یا خیر و اینکه اساسا آخر هفته بودن جمعه معنی خود را از دست میدهد؛ چراکه جمعه در نظم فرهنگی ما در دین و اخلاق و تمدن ما، آخر هفته است و دیگر آخر هفته نخواهد بود و این نظم زمانی، بخشی از فرهنگ و نظم فرهنگی ماست، جدای از همه این موارد، اصلا در کارآمدی این طرح بحث است و بعید است بتواند پنجشنبه را به یک روز کاری جدی تبدیل کند.
بیشتر ارتباطات هم با کشورهای منطقه است که اختلاف تعطیلی ما یک روز است. اختلاف تعطیلی دو روز با کشورهای اروپایی و آمریکایی است. برای یک مساله کوچک که راهحلهای دمدستی دارد و میشود با یک قرص مسکن حلش کرد، کل زندگی و متن جامعه ایرانی را بههم میریزیم و معلوم هم نیست که آن مشکلات هم حل شود.
این مساله راهحلهای خودش را دارد. بخشهایی از کشور که مراودات اقتصادی با غرب و اروپا دارند، میبایست سازوکارها را به نحوی تدارک ببینند که در این ایام این ارتباط برقرار باشد. حتما این لایحه نتایج بد و ناخواستهای برای فضای فرهنگی و اجتماعی کشور دارد.
https://eitaa.com/nagoftetolid/16