--------------- ✿﷽✿ -------------
#علم نافع
بخش دهم❗️
✅بیان ویژگی های علم نافع
متذکر شدیم علم نافع، آن علمی است که با روح و منش انسانی و حقیقت وجودی او هماهنگ بوده و سعادت واقعی اش را در پی داشته باشد.اکنون ببینیم این با این هدف عالی و ارزشمند نسبت به سایر علوم دارای چه امتیازاتی است.
1⃣علم نافع از مشخصه های متقین است.
دین اسلام، راه فلاح و رستگاری را تقوا میشمرد و امام علیه السلام یکی از نشانه های متقین را گوش سپردن به دانش سودمند میداند و در خطبه 193 بند 1 در وصف متقین میفرماید : « مُتَّقُونَ فِیهَا هُمْ أَهْلُ الْفَضَائِلِ: .... وَ وَقَفَوا أَسْمَاعَهُمْ عَلَى الْعِلْمِ النَّافِعِ لَهُمْ. امّا پرهيزكاران! در دنيا داراى فضيلتهاى برترند ..... و گوشهاى خود را وقف دانش سودمند كرده اند.»
2⃣علم میراث با ارزش
امیرالمؤمنین علیه السلام، علم را میراث ارزشمند انسان بر میشمارند و در حکمت 5 میفرماید: « الْعِلْمُ وِرَاثَةٌ كَرِيمَةٌ». علم میراثی باارزش است.
3⃣علم مبنای خیر است
در حکمت 94 میفرماید: « لیْسَ الْخَيْرُ أَنْ يَكْثُرَ مَالُكَ وَ وَلَدُكَ وَ لَكِنَّ الْخَيْرَ أَنْ يَكْثُرَ عِلْمُكَ .... خیر،آن نيست كه مال و فرزندت بسيار شود، بلكه خير آن است كه دانش تو فراوان باشد...»
🔴 مقام معظم رهبری (حفظه الله) نیز در بیانیه ی گام دوم انقلاب و در توصیه های خود فرموده اند: « دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ و قدرت دویست ساله فراهم کند و با وجود تهیدستی در بنیان های اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقب مانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آنها را به دست گیرد. ما به سوء استفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد توصیه نمیکنیم، اما مؤکداً به نیاز کشور به جوشاندن چشمه ی دانش در میان خود، اصرار میورزیم».
‼️پس باید برای جهانی شدن نهج البلاغه بعنوان یکی از مهمترین و موثرترین منبع علم نافع در خواندن و گسترش آن اهتمام داشته باشیم
↩️ادامه دارد❗️
با ما همراه باشید✅
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خوانی
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━━