⭕️پرورش گاومیش در نجف آباد
ایمنا: سربازیاش که تمام شد، بعد از ده سال ترک تحصیل وارد دانشگاه شد و کارشناسی پرورش گاو و گاومیش را از دانشگاه علمی و کاربردی اصفهان گرفت. شغل آبا و اجدادیاش دامداری بود ولی از خدا خواست رزقش را از گاو بگیرد. لیسانس را با پروژهای در مورد گاومیش تمام کرد و شش ماه تمام از چابهار و خوزستان گرفته تا آذربایجانها، بندر ترکمن و استانهای شمالی راجع به این حیوان متفاوت تحقیق کرد تا تبدیل شود به اولین
#پرورش دهنده
#گاو_میش در استان اصفهان.
قید راحتی و درآمد به نسبت بیشتر پرورش گاو را زده و بیش از دوازده سال است که با انتقال دوازده گاومیش از خوزستان وارد کاری متفاوت در سطح استان اصفهان شده که خواب سرمایه در آن بسیار سنگین است. کاری که فقط یک نفر دیگر در شهررضا آنرا پنج سال بعد از ابراهیم ریاضی چهل ساله شروع کرده.
اگر گاو معمولی را روزانه بین دو تا چهار نوبت با متوسط شیردهی پنجاه کیلوگرم میدوشند، گاومیش حداکثر دو بار در روز وارد شیردوشی میشود و در حد پنج کیلوگرم شیر میدهد. شیری که در یکصد سیسی فقط ۸درصد کلسترول و نزدیک به نه درصد چربی دارد. در مقایسه با شیر گاو با چهارده درصد کلسترول و نزدیک به سه درصد چربی. تغذیهای بسیار مناسب برای کودکان، مادران شیرده، سالخوردگان و بیماران که در حجمی برابر بیش از یکصد و هفده کیلو کالری انرژی دارد در مقایسه شیر گاو با شصت و هفت کیلو کاری.
مهدی پرورش کارشناس تغذیه در این خصوص میگوید: شیر و دیگر لبنیات تولیدی از گاومیش ضمن پیشگیری از پوکی استخوان و کمک به درمان بیماریهای گوارشی، در مقابله با حساسیت، سرطان، پیری، درمان اسهال و فشار خون و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن نیز موثر است.
پرورش ادامه میدهد: روغن تولید شده از شیر این حیوان مقاوم به انواع بیماریها، سرشار از ویتامین A بوده و برای فعالیت چشم، پوست و غشاء داخلی دستگاه گوارش مفید بوده و در کنار آن به راحتی هضم و جذب بدن شده و در مسیر رگها نیز رسوب نمیکند.
#نجف_آباد
#نجف_آباد_نیوز
🆔
@najafabadnews_ir
🆔
http://najafabadnews.ir