﷽ 🥀 تصحیح اعتقادات در
#نماز 🥀
🍐 مطالعه تاریخ ادیان گذشته نشان مى دهد: منحرفان از خط توحید راستین، گمان مى کردند هر یک از انواع موجودات نیاز به پروردگاری مستقلى دارد که نوع آن را تربیت و رهبرى کند، گویا خدا را کافى براى تربیت این انواع نمى دانستند!
🍐 حتى براى امورى همانند عشق، عقل، تجارت، جنگ و شکار، پروردگار یعنی «ربّ النوع» قائل بودند، از جمله یونانیان، دوازده خداى بزرگ (ربّ النوع) را پرستش مى کردند که به پندار آنها هر یک مظهر یکى از صفات آدمى بودند!
📚 «اعلام القرآن»، صفحه ۲۰۲.
🍋 در روم نیز خدایان متعدد رواج داشت، و بازار شرک و تعدد خدایان و ارباب انواع شاید از همه جا داغ تر بود.
🍋 عده این خدایان فوق العاده زیاد بود، زیرا هر یک از این خدایان یک پست مخصوص داشت، و در امور محدودى، مداخله مى کرد تا آن جا که درب خانه داراى خداى مخصوص بود!
🍋 در عصر نزول
#قرآن نیز بت هاى متعدد مورد پرستش و ستایش قرار داشتند شاید همه یا قسمتى از آنها جانشین ربّ النوع هاى پیشین بودند.
🍊 همچنین گاهى بشر را نیز عملاً ربّ خود قرار مى دادند، چنان که قرآن در مذمّت مردمى که احبار (دانشمندان یهود) و رهبانان (مردان و زنان تارک دنیا) را ارباب «پروردگار» خود مى دانستند، مى گوید: «اِتَّخِذُوا أحْبارَهُمْ وَ رُهْبانَهُمْ أرباباً مِنْ دُون الله»؛ (آنها احبار و رهبان هایشان را پروردگار و «ارباب» به جاى خدا مى دانستند).
📚 سوره توبه، آیه ۳۱.
🍊 خداوند در
#سوره_حمد که هر مسلمان حداقل ده بار در شبانه روز می خواند خط بطلانی بر این تفکر کشید و فرمود «أَلْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَمینَ»؛ همه ستایش ها مخصوص خدائى است که «ربّ» و پروردگار همه جهانیان است. [و تربیت مخلوقاتش را به کسی واگذار نکرد]
📚 تفسیر نمونه،
#آیت_الله_مکارم_شیرازی ، ج ۱، ص ۵۷.
🌀مرکز تخصـ
@namazmt ـصی نماز🌀