🔺 آیتالله العظمی
#مظاهری؛
عوامل سقوط انسان
🔸عامل : تنبلی و بطالت، جلسۀ دوم
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم
🔹اگر تنبلی، بیکاری و پولداری، در کسی جمع شود، مخصوصاً که تجملگرا هم باشد، سقوط او حتمی است. چنین کسی علاوه بر آنکه فاسد است، دیگران را نیز به فساد میکشاند، یعنی مفسد است.
🔹آیاتی که بر ایمان و عمل صالح تأکید میورزد، در واقع به انسانها میگوید: اگر میخواهید رستگار شوید، باید کار کنید، فعالیّت داشته باشید و از هیچ کوششی در جهت تأمین دنیا و آخرت فروگذار نکنید.
🔹قرآن کریم در آیهای میفرماید: «مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ»؛ یعنی اگر انسان برای دنیا و آخرتش فعّال باشد، حتماً یک حیات طیّب و پاکیزه در همین دنیا دارد.
🔹زندگی منهای غم و غصه، یک زندگی منهای اختلاف خانوادگی و یک زندگی منهای دلهره، اضطراب خاطر و نگرانی دارد. و در آخرت هم یک حیات طیّبتر برای او هست.
🔹همۀ ائمۀ طاهرین«سلاماللهعلیهم» کار زراعی میکردند که روایات فراوانی در این باب وجود دارد.
🔹راوی میگوید: دیدم که امام صادق«سلاماللهعلیه» مشغول زراعت هستند و عرق از سرتا پایشان میریزد. بعد امام صادق«سلاماللهعلیه» فرمودند: من به این کار و درآمد آن احتیاج ندارم، اما میخواهم خدا مرا ببیند که کار میکنم و آن هم کار زراعت و کار تولیدی و کسب رزق حلال میکنم.
#درس_اخلاق