خلیل علی محمدزاده- استاد دانشگاه، می گوید:کاهش رشد جمعیت در سال ۱۳۹۸ به زیر یک درصد رسید 😒و کاهش نرخ باروری کل نیز به ۱,۸۴ فرزند رسیده که ایران 🇮🇷را در آستانه سالمندی زودرس قرار داده است. او اما برای کاهش میزان سالمندی نیز راهکارهایی ارائه داد و گفت: برای اینکه میزان سالمندی را کاهش دهیم باید جمعیت زیر ۱۵ سال و میزان موالید افزایش یابد؛
متاسفانه ما در چهار، پنج سال اخیر از آن مقداری که کاهش موالید داشتیم، به سمت پایینتر حرکت میکنیم.
وی ضمن بیان اینکه روند ما برای افزایش موالید در پنج سال اخیر نه تنها اصلاح نشده بلکه بدتر میشود، گفت: دلیل این امر این است که سیاستهای کلی جمعیت که بسیار هم دقیق، کارشناسی و درست مطرح شده به تنهایی قابلیت اجرایی ندارد. سیاستهای کلی باید در مراکز اصلی خودش به استراتژیها تبدیل شود و برنامه استراتژیک در مدیریت میانی باید به سیاستها و تاکتیکها تبدیل شود. سپس اهداف سالیانه برای آنها مشخص شود و این برنامههای سالیانه را اجرایی کنیم.
در این میان محمدزاده نیز از اینکه مجلس نهم و دهم با دولت یازدهم و دوازدهم طرح «جامع جمعیت و تعالی خانواده» را انجام ندادند انتقاد کرد و افزود: این طرح بین کمیسیونها و هیئت رئیسه مجلس رد و بدل شد و نهایتا مجلس به پایان رسید و آن طرح هم همچنان ماند.
علی محمدزاده اشکال اساسی در این حوزه را رویکردها و دیدگاههایی دانست که بعضا مدیران کلان و میانی ما دارند و افزود: میتوان گفت این مدیران نگرانی مقام معظم رهبری و دغدغههای کارشناسان جمعیتی را خوب درک نکردند. بنابراین اگر در رسانهها این بحث را دنبال کنید .
.....🌸.....