#نصرآبادنیوز
🔴 یکمی وقت بذار کامل بخون نصرآبادنیوزی عزیز👇👇
و مولای ما امیرالمومنین فرمود:
اِنَّ رَأيَكَ لا يَتَّسِعُ لِكُلِّ شَئٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمَّ.
فكر تو گنجايش هر چيز را ندارد،
پس آن را براى آنچه «مهم» است، فارغ گردان.
حقیقتا چقدر زیباست؛ کلی اطلاعات غیرمفید در ذهن ما انباشته میشود و نهایتا اون چیزهایی که نیاز داریم این وسط گم میشود و وقتی دوتا حکم شرعی، مطلب اعتقادی یا مهارت زندگی کردن و تحلیل جدیدی که به نظرم باید همه بدانند را میگویی ، کلی پیام دریافت میکنی که از این ها اطلاع نداشتند.
اطلاعات پایه ای که همه باید بدانند. حقیقتا نظام آموزشی ما مشکل اساسی دارد و فکر میکنم ریشه ی همه ی مشکلات در نظام آموزشی است.
۱۲ سال بچه ی ما دست نظام آموزشی است و بعد ۱۲ سال هنوز باید بری تو دانشگاه و سربازی و... به اینا اولیات زندگی رو بگی.
اطلاعات الکی رو تو مخ ما میکنند که نمیدونیم کجا به دردمون میخوره و تهش هم میبینیم به درد نخورد و اطلاعات اساسی این وسط گم شد.
در زیارت اربعین میخوانیم: بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَهِ وَ حَیْرَهِ الضَّلَالَهِ؛ یعنی امام حسین همه ی وجودش رو فدا کرد تا مردم از جهل و سرگردانی نجات پیدا کنند ولی هنوز یا جاهلیم یا در حیرت و سرگردانی.
علت اصلی هم نظام آموزشی است ، از مدرسه و دانشگاه تا حوزه بر اساس نیازهای روز و مهارت محور نیست.
هنوز یادم نمیره با چه سختی ، جدول مندلیف را حفط کردیم. بچه ها میگفتند من نمیخوام شیمی بخونم، میگفتند باشه ولی نیازه. بعدا فهمیدیم حتی اگر متخصص شیمی هم باشی نیاز نیست الان حفظ کنی. وارد کارت شدی اتوماتیک بعد چندماه همه رو یادمیگیری و به خیلی هاش هم نیاز نداری و صدها اطلاعات این شکلی که شب تا صبح، صبح تا شب درگیر حفظ کردنش بودیم بدون اینکه علتش را بدانیم و تهش هم ۹۰ درصدش به درد هیچکس نخورد. آیا این همان جهل و حیرت نیست که امام حسین بخاطر آن خودش را فدا کرد؟!
البته میگویند خب برای کنکور نیازه. خب کنکور مگه وحی منزل است. کنسلش کنید و به جاش جوری بچینید که هرکس در علاقه و تخصص خودش بعد ۱۲ سال یادگیری و مهارت آموزی شروع به کار کند. ۱۲ سال کافی نیست که دوباره باید ۱۰ سال دیگه عمرمان تلف شود. حاج آقا همه جای دنیا همین شکل است. خب اگر قراره اینجا به سبک غرب عمل کنی ، پوششت هم اتوماتیک مثل غرب میشود. نمیتونی نظام آموزشی رو غربی بچینی بعد خروجی اسلامی ازش بگیری. نمیشه عزیزم، هرکاری کنی نمیشه و میبینیم نشده است.
یا درحوزه میگی آقا چرا باید اینا رو بخونم؟! میگویند اینا رو نخونی مجتهد نمیشی.
یعنی اینا رو بخونیم مجتهد میشیم؟! بله اینا کتب اجتهادی است.
خب خوندم تموم شد. مجتهدم؟ نه.
عه پس چرا؟! خب پس چرا گفتی بخونم مجتهد میشم؟! اگر قرار بود مجتهد نشم یه چی راحتتر میخوندیم. کلی مطالب که جامعه نیاز داره رو میخوندیم و وقتمون اینجوری هدر نمیرفت.
اطلاعات این کتابها که به درد جامعه نمیخوره و نهایتا جامعه باید به فتوای مراجع عمل کنند، من هم که صدسال اینا رو بخونم و صدسال هم تدریسش کنم تا تو خوشت نیاد مجتهد نیستم پس بیخیال بشیم دیگه.
این هم نوعی جهل است که گرفتارش هستیم و روزانه کلی محصل و دانشجو و طلبه پیام میدهند که ما اصلا موندیم چیکار کنیم.
نمیدونیم اینا که میخونیم به چه دردمون میخورند. از هرکس هم میپرسیم میگن ما خوندیم تو هم بخون.
یا یکی میگفت استادمان میگوید تو ۳۰ سال اینا رو بخون ، علامه طباطبایی میشی.
بعد یادش میرفت که خودش ۳۰ ساله داره میخونه و هیچی نشده. الحمدلله این نسل این تناقضات را میفهمند، البته ما هم میفهمدیم ولی میگفتیم حتما بعدا میفهمیم اشتباه میکنیم، بعدا دیدیم نه تنها اشتباه نمیکردیم بلکه وضع خیلی از آن بالاتر است.
البته الان تا این نظام آموزشی است باید همراهی کنی ، با سرعت پاس کنی و در کنارش خودت کار کنی ولی این اذیت کننده است ولی فعلا تا تغییرات اساسی ، چاره ای نیست.
امروز کارِ من نوعی حاصل هیچکدام از آموزش های مدرسه و حوزه نیست و اگر خودم آموزش های جانبی و کتاب های متفرقه و مهارت آموزی نداشتم هیچکدام از این کارها را نمیتوانستم انجام بدهم. همه ی شما هم در کارهایی که انجام میدهید همین شکل است.
آیا این همان جهل و حیرت نیست که امام حسین جانش را برای آن فدا کرد؟! آیا نباید در این لحظات همه بیدار شویم و روش های غلط قبلی را کنار بگذاریم و انقلابی در ساختارهای آموزشی انجام دهیم و بعد ۱۲ سال بچه ی مردم دچار سوالات اولیه نباشد؟!
امیدوارم از جهل و حیرت خلاص شویم. یاعلی...
#نوشته #امام_حسین #آموزش_وپرورش #خودمونی #دانشگاه #درس #مدرسه #فتحی #جهل #علم_آموزی #علم #سیستم_آموزشی
🆔
@NASRABADNEWS