🎙
#تبیین_و_تحلیل | اولویت اول؛ مهار رقیب تولید
👈 یادداشتی از آقای مسعود براتی، مدیرگروه بینالملل شبکه کانونهای تفکر ایران (ایتان)
🔻 برای رونق تولید ملی به چند مسئله باید توجه کرد تولید در درون اقتصاد ما دارای رقبای بسیار جدی و گردن کلفت است. باید رقبای سرسخت تولید را مهار کرد. رقبای تولید عبارتند از فعالیتهای غیرمولد، واردات و قاچاق. مهار این غولها به عهده حاکمیت است.
🔸️ حاکمیت باید فعالیتهای غیر مولد اقتصادی را که به عنوان رقیب اصلی تولید در اقتصاد کشور حضور دارند مهار کرده و اجازه ندهد جریان نقدینگی و سرمایه موجود در کشور به سمت آنها برود. دولت هرچه برای رونق تولید فعالیت انجام دهد، اما به مسئله مهار رقبای تولید توجه نکند، کارهایش تقریباً هیچ اثری نخواهد داشت.
🔹️ ابزارهای مالیاتی مهمترین ابزاری است که میتوان از آن استفاده کرد. البته ابزارهای مالیاتی بر بستر شفافیت اطلاعات و سامانههای اطلاعاتی میتوانند عمل کنند و لذا ما نیازمند حرکت به سمت شفاف کردن فعالیتهای اقتصادی هستیم و نیاز به تشکیل و ایجاد سامانههای اطلاعاتی خصوصاً در حوزههای پولی و بانکی داریم.
🔸️ واردات و قاچاق نیز رقیب سرسخت تولید هستند. این رقبا نیز باید مهار شوند. باید دندان لق واردات کنده شود. تجربه سال 97 نشان داد که آنجا که به واردات تکیه نشد و از تولید داخل حمایت گردید، دشمن نتوانست فضایی برای اعمال فشار بر مردم ایران به دست آورد.
🔹️ بخش دوم راهبرد
#رونق_تولید ملی تسهیل در فضای کسب و کار و تولید است. مسیر تولید پر مانع و پر چالش است. مشکلات و موانع متعددی که بارها و بارها مطرح شده ولی متاسفانه بهبود پیدا نکرده است. دولت و مجلس و قوه قضاییه باید با جدیت رفع موانع کسب و کار را دنبال کنند.
🔍 ادامه یادداشت جدید را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=42086