🍏 خلاصهای از پیام ها و نکات تفسیری صفحه 169 قرآن مجید 🍏
1️⃣ در برابر انحرافهای فکری، باید غیرت دینی نشان داد. «غَضْبٰانَ أَسِفاً» (مانند برخورد امام خمینی قدس سره با توطئه ی آیات شیطانی سلمان رشدی مرتد)
2️⃣ نباید بر امر و فرمان الهی پیشی گرفت. «أَ عَجِلْتُمْ أَمْرَ رَبِّکُمْ»
3️⃣ هرگاه اصول در خطر افتد، فروع را باید رها کرد. «أَلْقَی الْأَلْوٰاحَ» هنگامی که موسی دید مردم مشرک شده ودست از اصل خداپرستی برداشته اند، الواح تورات را که یک سری دستورات و قوانین الهی بود، به کناری گذارد و پیگیر اصل مهم تر شد.
4️⃣ به خاطر مقام و موقعیّت و خویشاوندی، از لغزش دیگران چشم پوشی نکنیم. «أَخَذَ بِرَأْسِ أَخِیهِ» گاهی توبیخ به موقع نزدیکان و در میان جمع، برای نشان دادن اهمیّت مطلب و هشدار و زهر چشم گرفتن از بیگانگان است. «أَخَذَ
بِرَأْسِ أَخِیهِ» چنانکه خداوند پیامبرش را چنین مورد خطاب قرار داده است. «لَئِنْ أَشْرَکْتَ لَیَحْبَطَنَّ عَمَلُکَ وَ لَتَکُونَنَّ مِنَ الْخٰاسِرِینَ»در حالی که هدف، هشدار به دیگران است.
5️⃣ در برابر فرد عصبانی باید برخوردی عاطفی داشت. «ابْنَ أُمَّ» (با این که موسی و هارون علیهما السلام از یک پدر ومادر بودند، امّا هارون، موسی را فرزند مادر خطاب کرد. )
6️⃣ هنگام توبیخ دوستان، باید مواظب بود که دشمن از آن سوء استفاده نکند. «فَلاٰ تُشْمِتْ بِیَ الْأَعْدٰاءَ»
7️⃣ در دعا، از الطاف و صفات خدا یاد کنیم. «أَرْحَمُ الرّٰاحِمِینَ»
8️⃣ انسان در انتخاب دین آزاد است، گرچه گاهی به چیزی گرایش پیدا میکند که باعث سقوط او میشود. «إِنَّ الَّذِینَ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ سَیَنٰالُهُمْ غَضَبٌ مِنْ رَبِّهِمْ»
9️⃣ افراد مرتد، مغضوب خدا هستند. «إِنَّ الَّذِینَ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ سَیَنٰالُهُمْ غَضَبٌ مِنْ رَبِّهِمْ»
🔟 آنان که به جای ایمان، سراغ بتهای پر زرق و برق و پر سرو صدا بروند، در همین دنیا هم خوار خواهند شد. «ذِلَّةٌ فِی الْحَیٰاةِ الدُّنْیٰا»
1️⃣1️⃣ غضب الهی، مخصوص بنی اسرائیل نیست، بلکه سنّت الهی است و نسبت به اقوامِ مرتدّ دیگر هم بوده و خواهد بود. «کَذٰلِکَ نَجْزِی الْمُفْتَرِینَ»
🍏 منبع تفسیر : تفسیر نور - تالیف حجت الاسلام محسن قرائتی 🍏
❋نـــــوای بــــاران
🌷
@navay_baran
══════✿═════