🚦 خلاصه ای از پیام ها و نکات تفسیری صفحه 171 قرآن مجید 🚦
1️⃣ «من»، غذایی است همچون عسل و شیره ی گیاهی (نظیر گزانگبین)، و«سلوی»پرنده ای است حلال گوشت، شبیه کبوتر (و بلدرچین).
2️⃣ وسیله مهم نیست، اراده ی الهی مهم است که گاهی یک عصای چوبی را کارگشا در همه جا قرار میدهد. «بِعَصٰاکَ» (عصا، در جایی مار و اژدها و در جای دیگر وسیله ای برای ایجاد چشمههای آب میشود)
3️⃣ توسّل به پیامبران برای رهایی از مشکلات جایز، بلکه به اجابت نزدیک است. مردم، نیازهای اقتصادی و مادّی خود را نیز با انبیا در میان میگذاشتند و به آنان متوسّل میشدند.« اِسْتَسْقٰاهُ... فَانْبَجَسَتْ »
4️⃣ اگر هر گروه بداند که به کجا باید رجوع کند، بسیاری از مشکلات اجتماعی حل میشود. «قَدْ عَلِمَ کُلُّ أُنٰاسٍ مَشْرَبَهُمْ»
5️⃣ پیدایش و حرکت ابرها و عملکرد آنها، همه تحت تدبیر و اراده ی الهی است. «وَ ظَلَّلْنٰا عَلَیْهِمُ الْغَمٰامَ»
6️⃣ خداوند، روزی رسانِ مردم، «رَزَقْنٰاکُمْ» و خواهان بهره گیری طیّب از نعمتهای پاک و پاکیزه است. «کُلُوا مِنْ طَیِّبٰاتِ»
7️⃣ آنان که از نعمتهای مادّی در راه رشد و معنویّت خود بهره نگیرند، به خود ستم کرده اند. «کٰانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ»
8️⃣ خداوند، همه ی نیازهای مادّی ومعنوی، دنیوی و اخروی بشر را تأمین میکند و برای برخورداری از نعمتهایی همچون مسکن، غذا، عفو ولطف، دستور می دهد که دعا و استغفار کنند و سجده نمایند.: اُسْکُنُوا... کُلُوا... قُولُوا حِطَّةٌ»
9️⃣ خداوند، با یک عذرخواهی و توبه ی خالصانه، «قُولُوا حِطَّةٌ» گناهان بسیاری را میبخشد. «نَغْفِرْ لَکُمْ خَطِیئٰاتِکُمْ» چنانکه در دعا میخوانیم: «یا مَن یقبل الیَسیر و یَعفو عن الکثیر»ای خدایی که کم را میپذیری و گناه زیاد را میبخشایی!
🔟 برای دریافت لطف و آمرزش الهی، هم استغفار و دعا لازم است، هم عمل. «قُولُوا حِطَّةٌ وَ ادْخُلُوا الْبٰابَ»
1️⃣1️⃣ ورود به مکانهای مقدّس، ادب و آداب ویژه ای دارد. «وَ ادْخُلُوا الْبٰابَ سُجَّداً»
2️⃣1️⃣ همه ی کیفرها مربوط به قیامت نیست، بلکه گاهی در دنیا نیز کیفر داده میشود. «رِجْزاً مِنَ السَّمٰاءِ»
3️⃣1️⃣ سرنوشت انسان به دست خودش است و عذاب، نتیجه ی ستم خود اوست. «بِمٰا کٰانُوا یَظْلِمُونَ»
🚦 منبع تفسیر : تفسیر نور - تالیف حجت الاسلام محسن قرائتی 🚦
❋نـــــوای بــــاران
🌷
@navay_baran
══════✿═════