🇮🇷 خلاصهای از پیام ها و نکات تفسیری صفحه 190 قرآن مجید 🇮🇷
1️⃣ اگر به خاطر خدا از نعمتهای فانی بگذریم، به نعمتهای ابدی میرسیم. «نَعِیمٌ مُقِیمٌ»
2️⃣ خداوندی که به همه ی دنیا «قَلِیلٌ» میگوید، به پاداش مجاهدان، «عَظِیمٌ»
3️⃣ پدر کافر، بر فرزند مسلمان ولایت ندارد و روابط مکتبی بر هر روابطه ای مقدّم است. «لاٰ تَتَّخِذُوا»
4️⃣ عواطف نباید بر ارزشهای مکتبی غالب شود. «لاٰ تَتَّخِذُوا آبٰاءَکُمْ وَ إِخْوٰانَکُمْ»
5️⃣ عواطف فامیلی و امکانات مادّی نباید مانع جهاد شود و هرکجا مانع شد، زمینه ساز قهر الهی است. «إِنْ کٰانَ آبٰاؤُکُمْ... وَ أَمْوٰالٌ... أَحَبَّ...» فَتَرَبَّصُوا..»(در راه دوستی خدا و جهاد در راه او باید از همه چیز و همه کس گذشت. زیرا حفظ دین، بر حفظ روابط خانوادگی، عاطفی و اقتصادی مقدّم است. )
6️⃣ اگر رفاه در زندگی اصل شد، انسانیّت سقوط میکند و سبب دوری از خدا ورسول است وقهر و غضب نامعلومی را در انتظار دارد. «یَأْتِیَ اللّٰهُ بِأَمْرِهِ»
7️⃣ جنگ حُنین در منطقه ای نزدیک طائف، میان مسلمانان و قبیله ی«هوازن»درگرفت و به همین سبب به آن جنگ هوازن هم میگویند.
در سال هشتم هجری پیامبر صلی الله علیه و آله برای مقابله با توطئه و تهاجم هوازن، به آن منطقه لشکرکشی کرد. سپاه ده هزار نفری اسلام که مکّه را فتح کرده بود، به همراه دو هزار نفر از تازه مسلمانان، به آن سوی عزیمت کردند.
جنگ و درگیری پس از نماز صبح بود و مسلمانان که از حمله ی قبایل هوازن غافلگیر شده بودند، اغلب پا به فرار گذاشتند و نظام سپاه اسلام در هم ریخت، ولی با مقاومت سرسختانه ی گروهی، سرانجام فراریان به فراخوانی پیامبر صلی الله علیه و آله بازگشتند و مجدّداً حمله آغاز شد و با کشته شدنِ صد نفر از مشرکان و تسلیم شدن بقیّه و به دست آمدن غنایم بسیار، جنگ حُنین با یاری خداوند به سود مسلمانان خاتمه یافت. درباره ی تعداد اسرا و میزان غنایم و کیفیّتِ تقسیم آنها و مسائلی که پیش آمد و نتایج این نبرد، حرفهای گفتنی بسیار است که باید به کتب تاریخ و مغازی مراجعه کرد.
8️⃣ بدون اراده ی الهی، اسباب مادّی بی اثر است. «فَلَمْ تُغْنِ عَنْکُمْ»
9️⃣ در جنگ حنین، خداوند چهار نوع لطف به مؤمنان داشت: سکینه، جنود نامرئی، قهر بر کفّار و پذیرش توبه ی فراریان (که در آیه ی 27 مطرح است).
🔟 باور به حضور فرشتگان و مأموران الهی در جنگ برای امداد مؤمنان، یک عقیده ی قرآنی است. «أَنْزَلَ جُنُوداً لَمْ تَرَوْهٰا»
1️⃣1️⃣ عاقبت همه ی کفّار، شکست و ذلّت است. «عَذَّبَ... ذٰلِکَ جَزٰاءُ الْکٰافِرِینَ»
🇮🇷 منبع تفسیر : تفسیر نور - تالیف حجت الاسلام محسن قرائتی 🇮🇷
❋نـــــوای بــــاران
🌷
@navay_baran
══════✿═════