❌❌❌❌
آیا جریان پریشان کردن
#مو توسط حضرت زهرا(س) حقیقت دارد؟ در مقابل نامحرم این کار درست است؟
#فاطمیه
✅ پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر
#قربانی_مقدم
در پاسخ به این سوال به نکات ذیل توجه فرمایید:
1⃣در کتاب بحار الانوار نقل شده:
وقتى حضرت علی (ع) را به سوى مسجد بردند، حضرت فاطمه زهرا ( س ) از خانه خارج شدند و فرمودند: «پسر عمويم را رها كنيد. قسم به كسى كه محمد (ص) را به پيامبرى برگزيد، اگر او را رها نكنيد مويم را پريشان مى كنم و پيراهن پيامبر را بر سرم مى گذارم و به درگاه خداوند ضجه مى كنم» (بحار، ج 43، ص 47)
2⃣ از هیچ جای این روایت استفاده نمیشود که حضرت زهرا سلام الله علیها این کار را همانجا و در جلوی دیدگان همگان انجام میدهد بلکه منظور ایشان، انجام اين عمل در تنهایی و در پیشگاه خداست که از رسوم آن زمان بوده است.
این نکته از نقل دیگری بهتر استفاده میشود چون در آن تصریح شده که حضرت زهرا پس از اینکه تهدید به نفرین و پریشان کردن مویش نمود، دست امیرالمومنین را گرفته و از جمع خارج شد:
.... وَ اللهِ لَوْ لَا أَنْ تَکُونَ سَیِّئَهٌ لَنَشَرْتُ شَعْرِی وَ لَصَرَخْتُ إِلَى رَبِّی فَقَالَ رَجُلٌ مِنَ الْقَوْمِ مَا تُرِیدُ إِلَى هَذَا ثُمَّ أَخَذَتْ بِیَدِهِ فَانْطَلَقَتْ بِهِ (الکافی، ج ۸، ص ۲۳۷ )
این نقل کاملاً نشان میدهد که این اقدام نه تنها در جمع صورت نگرفته بلکه ایشان اصل این کار را حتی در تنهایی نیز جایز نمیدانند، چون میفرمایند: «وَ اللهِ لَوْ لَا أَنْ تَکُونَ سَیِّئَهٌ .... یعنی اگر گناه نبود...»
🔻البته طبق روایتی آشکار كردن مو براى زن مناسب حالت دعا مى باشد. مثلاً امام صادق (ع) به خواهرشان به جهت مريضى فرزندش مى فرمايد: «لباست را بپوش و به پشت بام برو سپس مقنعه ات را بردار تا موهايت آشكار شود، سپس اين دعا را بخوان».
خواهر امام صادق (ع) اين عمل را انجام مى دهد و در همان ساعت فرزندش خوب مى شود (بحار، ج 92، ص 10)
اما ظاهراً پریشان کردن مو پسندیده نیست.