خاطره ای از برخورد امام خمینی (ره) در برابر موسیقی
مطلب قابل تامل دیگر این که، بزرگان ما علاوه بر آن که موسیقی را ترویج ننموده اند؛ در میدان عمل نیز روی این موضوع دقت و حساسیت داشته¬اند تا مبادا از خطوط قرمز عبور نمایند!؟
از باب نمونه به نکته ای از زندگی بزرگ مرد علم و عرفان و تقوا؛ اسلام شناس بی نظیر معاصر؛ حضرت امام خمینی (ره) اشاره می کنیم.
نوه امام راحل حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در مصاحبه ای با تاکید بر «تقید و حساسیت رهبر کبیر انقلاب نسبت به تمام جزئیات دین» نقل می کند:
«خیلی اوقات ما نسبت به در نظر گرفتن یک ظاهر دینی بر می آشوبیم، اما وقتی کسی جلوی ما غیبت می کند حسّاس نمی شویم. وای به حال ما اگر خودمان غیبت کنیم، خودمان تهمت بزنیم و خودمان بد دیگران را بخواهیم! اگر کسی جلوی امام غیبت می کرد، ایشان از جا بلند می شد و می رفت؛ یا او را نهی می کرد. از آن سو، ظواهر دینی را هم نمی شد مقابل امام فراموش کرد، زیرا عده ای درگیر ظواهر می شوند و در نقطه مقابل آن، عده ای به بهانه اخلاقیات، ظواهر را کنار می گذارند. واقعا امام نسبت به بحث حجاب و اختلاط نامحرم توجه بسیار ویژه ای داشتند؛ در خانواده ما وقتی نوه های پسری به سن بلوغ می رسیدند امام آن ها را از نشستن سر یک سفره با نوه های دختری منع می کردند. این تقیدات بسیار سنگینی که امام به ظواهر دینی داشتند را نمی توان در تحلیل شخصیت ایشان نادیده گرفت. در بحث موسیقی هم، امام شب ها که رادیوهای بیگانه را گوش می کردند، به محض آن که صدای موسیقی از رادیو بلند می شد آن را قطع می کردند. لذا همه افراد باید مراقب باشند که خدای نکرده امام را به گونه ای تحلیل نکنند که بُعد عنایت ایشان به فقه و احکام فقهی، بخصوص مظاهر اجتماعی و فرهنگی دین، کمرنگ جلوه داده شود. قدم به قدم زندگی امام آمیخته به تقیدات کامل و بدون تسامح به احکام دینی است. البته در رفتار ایشان با کسانی که احیانا در نکاتی تقیدات لازم را ندارند، برخوردی کاملا انسانی، تربیتی بود؛ نه این که به صرف یک لغزش کسی را از دایره دین داران خارج کنند و با تهمت های ناروا او را برانند.»
صفحات ۱۸۹ و ۱۹۰
کتاب
" مباحث تبلیغی درباره احکام و آثار موسیقی"
#ندای_اردکان
@neday_ardakan🔷