برای مثال اگر یک بسته ماده غذایی مشابه آنچه هماکنون دارید، خریدهاید آن را پشت بستهی قدیمیتر قرار بدهید. با این کار از فاسدشدن و اسراف ماده غذایی قدیمیتر جلوگیری میکنید.
*باقیماندهی غذا را نگه دارید
بسیاری از وعدههای غذایی ما کامل مصرف نمیشوند و هرچند سعی میکنیم باقیماندهی غذا را نگهداری کنیم، اغلب فراموش میکنیم آنها را مصرف کنیم و زمانی متوجه میشویم که دیگر قابل مصرف نیستند.
قراردادن باقیماندهی مواد غذایی در ظروف شیشهای شفاف به شما کمک میکند که وجود آنها را فراموش نکنید.
اگر هر روز و برای هر وعده غذا درست میکنید تعیین یک روز برای مصرف هرآنچه در یخچال انباشته شده است روش مناسبی برای اجتناب از دورریختن غذاست. بهعلاوه این کار موجب صرفهجویی در هزینه و زمان شما نیز میشود.
*پوست میوهها را هم مصرف کنید
بیشتر افراد پوست میوه، سبزیجات و مرغ را جدا میکنند و دور میریزند. تأسفبار است چراکه بخش زیادی از مواد مغذی این خوراکیها در بخش خارجی آنها قرار دارد. برای مثال پوست سیب داری مقدار زیادی فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست.
*دانهی میوهها را بهعنوان بذر نگهداری کنید.مثلا تخمه کدو ،خربزه یاهندوانه.حتی میتوانید آنهارا برشته کنید و درکنار خانواده میل نمایید.
*مواد غذایی را مخلوط کنید.
مخلوط کردن مواد غذایی مغذی ترکیب لذیذی را بهوجود میآورد و از هدررفتن غذا جلوگیری میکند.
شاید ساقه، ریشه و پوست محصولات کشاورزی از نظر ظاهر چندان اشتهاآور نباشند، اما افزودن آنها به یک اسموتی (مخلوط میوه) یاسالاد ،روشی برای بهرهبردن از منافع سرشار آنهاست.
ساقهی سبزیهایی مانند کلم و گوجهفرنگی که مملو از فیبر و مواد مفید هستند، تکههای چغندر، توتفرنگی و هویج، چاشنی فوقالعادهای بهنظر میرسند. پوست میوه و سبزیجات، گیاهان پلاسیده، موزهای بسیار رسیده، ساقههای شکستهی بروکلی و خیلی موارد دیگر را میتوان بهنحوی به جریان مصرف و استفاده بازگرداند.
*از مواد باقیماندهی آشپزیتان غذای دیگری درست کنید
مثلا بااضافه های مرغ، که برای نهار درست کردید ؛سوپ،سالاد الویه یافسنجان ،درست کنید.اگرسالاد الویه هم اضافه آمد،برای وعده بعد چندتخم مرغ به سالاد اضافه کنید و کو کو درست کنیدو...
*تفالهها را دور نریزید
اگر عادت دارید هرروز پیش از رفتن به کار قهوه بنوشید، حتما تفالهی قهوه بسیاری تولید میکنید. جالب است بدانید این تفالههایی که نادیده میگیرید، فواید و کاربردهای بسیاری دارند.
اگر به کشت گیاهان علاقه دارید، خوب است بدانید تفالهی قهوه کود مناسبی برای کشت است. این تفالهها سرشار از نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که مواد مغذی موردنیاز گیاهان بهشمار میآیند.
تفالهی قهوه برای دفع پشه بهطور طبیعی بهکار میرود.
*در آشپزخانه خلاق باشید
یکی از فواید آشپزیکردن این است که میتوانید دستپخت خود را آنطور که دوست دارید تغییر بدهید و مواد و عطروطعم دلخواه خود را به آن بیفزاید. وقتی خودتان آشپزی کنید میتوانید از مواد غذایی باقیمانده مجددا استفاده کنید و ترکیب جدید بسازید.
ساقهها و ریشههای گیاهان افزودنیهای خوشمزهای برای سوپ و غیره هستند. سیر و پیاز نیز عطروطعم خوبی به مواد غذایی میدهند.
* قناعت پیشه کنید
اگر میخواهید به پوست صورت خود ماسک بزنید بهجای خرید محصولات شیمیایی که غالبا
مضر هستند، در پول خود صرفهجویی کنید و ماسک خانگی بسازید. برای مثال میوه آووکادو شامل چربیهای مفید، آنتیاکسیدانها و ویتامین E است که گزینهی مناسبی برای ماسک صورت است.
برای ساخت یک ترکیب فوقالعاده برای پوست و مو، آووکادوی رسیده و نرم شده را با کمی عسل مخلوط کنید.
نتیجهگیری
روشهای فراوانی برای جلوگیری از اسراف و استفادهی مجدد از مواد غذایی وجود دارد. نکاتی که ذکرشد؛علاوه بر کاهش هدررفتن مواد غذایی به کاهش هزینههای شما نیز کمک میکند.
با تفکر بیشتر در مورد مقدار غذایی که هرروز در خانهی شما دور ریخته میشود، میتوانید تغییرات مثبتی برای نگهداری از ارزشمندترین منابع زمین ایجاد کنید.
درواقع شما حتی با ایجاد تغییرات جزئی در شیوهی خرید، آشپزی و مصرف غذا، بهراحتی میتوانید به حفظ محیطزیست کمک کنید. با کمی تلاش میتوانید بهطور شگفتآوری مقدار زبالههای غذایی و اسراف خوراکیها را کاهش بدهید. این کار علاوهبر اینکه موجب صرفهجویی در هزینهها و زمان میشود، کمی از فشار وارد بر طبیعت نیز میکاهد.