📚 هر روز یک ضرب المثل زرندی
✍ به قلم توانمند استاد فرزانه وخردورز سرکار خانم
#متصدی_زاده
"ضرب المثل ستاره ی دنباله دار !!!
به فردی اطلاق میشود که اگر بخواهد به مکانی که دعوت شده برودمثلا( مراسم میهمانی ، ولیمه ،عروسی و....)یک یا چند نفر دیگر را بدون دعوت باخودش میبرد و بااینکار موجب ناراحتی و دلخوری صاحبخانه یا میزبان میشود."
هدف این فرد از اینکار میتواند چاپلوسی ، زرنگی یاعدم آگاهی از قبح و زشتی کارش باشدمثلا بجای اینکه خودش مهمانش رابه منزلش دعوت کند ؛مهمان خودش را به منزل دیگران میبرد که پذیرایی شوند تابه حساب خودش بیاید.
درزمان گذشته مراسم عروسی یا میهمانی و...درمنازل برگزارمیشد و هزینه غذا و پذیرایی زیادنبود .معمولا خودشان آشپزی میکردند و همه به یکدیگر کمک میکردند تامراسم بخوبی برگزارشود.اماامروزه بدلیل مشغله ی زیاد ،کوچک ترشدن منازل مسکونی و...امکان برگزاری مراسم در خانه سخت بوده یامقدور نمی باشد.ازطرفی هزینه گزافی بابت تالار باید پرداخت شود.برای همین معمولا میزبان به تعداد میهمان ها تدارک پذیرایی و غذا می بیند. درنظربگیرید شخصی باخودش چندنفردیگر راکه دعوت نیستندبیاورد.
یا رفتن با کودکان به مراسم خواستگاری یاعیادت بیمار که نیاز به آرامش و سکوت دارد .
حال خودتان قضاوت کنید آیا اینکارها از نظر فرهنگی،شرعی یا اخلاقی صحیح است؟
رفتن به هرمکانی همچون مهمانی و...قانون و آدابی دارد که باید رعایت شود.
اگر کسی بخواهد بدون دعوت دیگران را به منزل کسی ببرد ، قبل ازهر چیز باید به هر وسیله که امکان دارد صاحبخانه را در جریان بگذارد وبه هیچ وجه دیگران را سرزده به منزل دیگران نبرد.
خداوند تبارک و تعالی می فرماید : « یا ایها الذین آمنوا لاتدخلوا بیوتا غیربیوتکم حتی تستانسوا وتسلموا علی اهلها ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید ! درخانه هایی غیر از خانه خود وارد نشوید تا این که اجازه بگیرید و براهل آن خانه سلام کنید » .
میزبان باید از قبل آمادگی پذیرایی از مهمان را داشته باشد ، و اگر کسی سرزده بامیهمانان خود، وارد خانه برادر دینی اش شود ، امکان دارد میزبان ،به اندازه خود فرد غذاتهیه کرده باشد یا چیزی در خانه برای خوردن نداشته باشد و غذای زن و بچه خود را برای او بیاورد و حق آنها را ضایع نماید ، و یا این که ازاین جهت که نتوانسته از مهمان پذیرایی کند ، خجالت بکشد و خدای نخواسته برای تامین معاش مهمان دست به کارخلاف شرع بزند .
ستاره دنباله دار چیست؟
در گذشتههای دور مردم ستاره دنباله دار را با حیرت و شگفتی بسیار میدیدند و آنها را به عنوان ستارههایی با موهای بلند درک میکردند که ناگهانی و غیرقابل پیشبینی در آسمان ظاهر میشوند.
در حال حاضر میدانیم که ستارههای دنباله دار باقی ماندهای از شروع منظومه شمسی در حدود 4/6 میلیارد سال پیش هستند که بیشترین ماده تشکیل دهنده آنها یخ است و لایهای از مواد آلی تیره روی آنها را پوشانده است. از این ستارهها به عنوان گلولههای برفی کثیف نیز یاد میشود. این ستارهها شامل سرنخهای مهمی در مورد شکلگیری منظومه شمسی هستند.