💢
#نکات_تربیتی جزء ۱۶
🔸۱. یکی از وظایف حاکمیت تأمین امنیت مناطق تحت حکومت است. (کهف ۹۴)
🔸۲. همه مشکلات با پول حل نمی شود، بلکه خیلی مواقع همت جمعی و عمل به موقع کار ساز است.(کهف۹۴ و ۹۵)
🔸۳. آیا خبر صنعت سد سازی فلزی در هزاران سال قبل از زندگی پیامبر اسلام یکی از اخبار غیبی قرآن می تواند باشد؟(کهف ۹۶)
۴. اگر سد ساختن در مقابل حمله نیروی زمینی دشمن منطقی و عاقلانه است پس سد کردن تهاجم رسانه ای دشمن که به نوجوانان و جوانان ما ضربه میزند چرا منطقی نباشد؟(کهف۹۷)
🔸۵. سخن از بیماری پوکی استخوان در پیری، هزاران سال پیش، در زمانی که رادیولوژی و آزمایشگاه و ... وجود نداشت، آیا نمی تواند از معجزات علمی قرآن باشد؟ (مریم ۴)
🔸۶. باز هم سخن از قدرت بی انتهای خداوند: پیرمردی در کهنسالی در حالی که همسرش نازاست به اذن و قدرت الهی فرزند دار می شود. (به خدا سوگند که ناامیدی از رحمت الهی به جز از گمراهان بر نمی آید.) (مریم ۷ و ۸)
🔸۷. حضرت یوسف و حضرت مریم هر دو وقتی با نامحرم مواجه شدند به خدا پناه بردند. دختر و پسر ما باید به گونه ای تربیت شوند که وقتی در معرض نامحرم قرار می گیرند حس پناهجویی شان بیدار شود نه اینکه ...(مریم ۱۸)
🔸۸. حضرت مریم توسط تمام جامعه آنروز متهم شد، اما چون با خدا و برای خدا بود، خداوند چنان آبرویی به او داد که بیش از دوهزار سال است، همه عالم از او به مریم مقدس نام می برند و سمبل پاکی شده است.
(داستان حضرت مریم مقدس اگر با سلیقه و درست برای دختران جوان و نوجوان ما بیان شود به شکلی که دختران با او همزادپنداری کنند بهترین روش برای بیدار کردن حس فطری پاکی گرایی در دختران است.) (مریم۱۶تا۳۲)
🔸۹. سخن گفتن و نبوت حضرت عیسی در نوزادی ثابت می کند اینکه امام جواد ما علیه السلام که به قدرت خدا در دوران کودکی به امامت رسید منطقی است.(مریم ۳۰)
🔸۱۰. اقامه نماز و زکات از اولین مأموریت های تمام انبیا بوده است.(مریم ۳۱)
🔸۱۱. مردم حضرت عیسی را فرزند خدا نامیدند و حضرت عیسی با این اعتقاد خرافی مبارزه کرد یکی از وظایف دین یاوران این است که با روشنگری و تبیین در مقابل خرافات و بدعت ها بایستند.(مریم ۳۵)
🔸۱۲. حضرت ابراهیم علیه السلام با آذر بارها هم از راه برهان و هم از راه جدال سخن گفت؛ ما هم باید ابراهیم گونه با کوچک و بزرگ نسل امروز گفت و گو و مناظره کنیم تا آنها را از عقاید و اندیشه های غلط نجات دهیم.(ابراهیم ۴۰ تا۴۵)
🔸۱۳. یکی از برنامه های دائمی حضرت اسماعیل این بود که خانواده و مردمش را مدام به نماز و زکات دعوت می کرد. همانطور که قبلاً گفته شد دعوت به نماز و زکات یکی از اولین ماموریت های تمام انبیا بوده است. (مریم ۵۵)
🔸۱۴. یکی از علت های شهوت گرایی و هواپرستی ضایع کردن نماز بیان شده است.(مریم ۵۹)
🔸۱۵. یکی از پایه های تربیت عبادی صبر و تاب آوری است. هم خودمان صبر و تاب آوری مان را بالا ببریم و هم فرزندانمان را با این ویژگی تربیت کنیم.(مریم ۶۵)
🔸۱۶.دستگاه شفاعت الهی در روز قیامت بی حساب و کتاب و بی حکمت نیست. هرکسی لیاقت شفاعت را پیدا نمی کند.(مریم ۸۷)
🔸۱۷. خیلی دوست داریم که محبوب شویم جذاب باشیم.شاید راهکارهایی را هم امتحان کرده باشیم ولی بهترین راهکار برای کسب محبوبیت اجتماعی ایمان و عمل صالح است.(مریم ۹۶)
🔸۱۸. اولین ماموریت حضرت موسی نیز عبادت و اقامه نماز بود.(طه ۱۴)
🔸۱۹. اگر خودمان را مأمور دین یاری می دانیم این پنج ویژگی را باید در خودمان محقق کنیم:
یکم>شرح صدر صبر و شکیبایی. دوم>توکل و توسل.
سوم>مهارت ارتباط و فن بیان. چهارم>محتوای غنی و علم قابل فهم. پنجم>تشکیلات و کار تشکیلاتی.(طه ۲۵ تا ۳۲)
🔸۲۰.برخی از ماها به خاطر مشکلات اقتصادی از فرزند دار شدن خودداری می کنیم یا خدای ناکرده فرزند خود را ... حالا مادر حضرت موسی در حالی فرزند دار شد که نوزادان پسر را می کشتند. او ماموریت پیدا کرد دلبندش را در جعبه بگذارد و در رود نیل رها کند. اگر کمی ایمان داشته باشیم حتی در سخت ترین شرایط هم فرزند را مایه برکت می دانیم.(طه ۳۸تا۴۱)
🔸۲۱. اگر پدر و مادران ما، مبلغان و مربیان ما روش درست ارتباط برقرار کردن و درست صحبت کردن و احتجاج کردن را بلد باشند حتی مثل فرعونی هم قابلیت گفتگو را دارد.(طه ۴۴ تا ۴۵)
🔸۲۲. به هیچ وجه نباید از دین یاری، تبلیغ دین و تربیت فرزندان مومن بترسیم حتی اگر طرف مقابلمان همچون فرعونی باشد.(طه ۴۶)
🔸۲۳. اگر فرد یا جامعهای از یاد
#خدا غافل بشوند محکوم به زندگی تنگ و تلخ خواهند شد.(طه ۱۳۴)
🔸۲۳. یک دستور خیلی جدی به پیامبر و تمام مؤمنین «و امر اهلک بالصلاة واصطبر علیها» خانواده ات را، زیر دستت را، دانش آموزت را، فرزندت را، همسایه ات را به نماز دعوت کن و در این مسیر صبور و پایدار باش.(طه ۱۳۲)
#قرآن
#نکات_تربیتی
@negahebeheshti