💢
#نکات_تربیتی از جزء 20
🔸1. ملت و مسئولین بیایید مراقب باشیم:
وقتی محیطی آلوده شد، پاک بودن در آن جرم می شود.
و خوبان بخاطر امر به معروف و نهی از منکر محاکمه و تنبیه می شوند.
چنین جامعه ای نتیجه ای جز نتیجه قوم لوط ندارد یعنی عذاب نابود کنند. (نمل 56تا58)
🔸2. تنها راز عروج و سلوک در شب های قدر رسیدن به مقام اضطرار است.(مضطر یعنی کسی که واقعاً احساس فقر و بیچارگی و درماندگی مطلق در پیشگاه خدای مهربان دارد.)(نمل62)
🔸3. زن در فرهنگ اسلام و قرآن می تواند به چنان مقامی برسد که وحی بر او نازل شود.
مادری چون مادر عیسی،
مادری چون مادر موسی،
مادری چون مادر حسنین (ع)؛
[زنانی] که مقام مادری را، زنانی که
[زندگی] طیب را، زنانی که
[آزادی] روح را به کمال معنا کردند.
این مفهوم "زن زندگی آزادی" است نه کشف حجاب، نه بی دینی و بی بند و باری...(قصص7)
🔸4. اگر خدا بخواهد نوزادی را از میان امواج بزرگترین رودخانه دنیا و چنگال وحشی ترین کودک کش دنیا به دامان مادر و مهربان ترین زن دنیا بر می گرداند.(قصص3تا14)
🔸5. نقش مادر در تربیت فرزند بسیار مهم است. موسی در محیطی آلوده یعنی کاخ فرعون بزرگ شد اما در دامان یک مادر مؤمن و یک بانوی انقلابی(آسیه)،
مراقبت این دو زن، آسیب های محیط را کنترل کرد و از موسی یک جوان مؤمن تراز انقلاب ساخت. (قصص3تا14)
🔸6. در گام اول رشد عقلی، حکمت و درایت و در گام دوم شناخت افزایی، علم و آگاهی از پایه های اصلی تربیت فرزند است.(راستی با شیوه های تقویت قدرت تعقل و معرفت افزایی فرزندان آشنا هستیم؟؟)(قصص14)
🔸7. حضرت موسی (ع) تحت تعقیب بود، چند شبانه روز دویده و از شدت گرسنگی علف بیابان خودره بود ولی بدون هیچ چشم داشتی، در کمال پاکبازی به دو دختر بی پناه کمک کرد، همین کار خالصانه او باعث شد به بهترین امکانات مالی و معنوی مانند شغل و همسر و خانه و استاد اخلاق و عصای نبوت برسد...(جوانان ما این موضوع را یک تکنیک کار یابی و عبور از موانع موفقیت تلقی کنند.)(قصص20تا28)
🔸8. تشکیل خانواده،
خودسازی،
کسب مهارت های لازم،
تهیه محتوای علمی منظومه ای
و ایجاد تشکلیات ساختارمند و شایسته سالار، از مقدمات گریز ناپذیر هر فعالیت تبلیغی ـ تربیتی است.(قصص29تا36)
🔸9. ماهواره، تلگرام، اینستا، بی بی سی، اینترنشنال و ... امامانی هستند که ما و فرزندانمان را تا آتش دوزخ رهبری می کنند.(قصص41)
🔸10. بازهم اشاره به اعجاز قرآن: چگونه ممکن است یک شخص امی اینقدر دقیق با ریزه کاریهای داستانی که از نظر تاریخی سال ها قبل و در یک سرزمین دوردست اتفاق افتاده آگاهی داشته باشد.امان از وقتی که کسی بنای لجبازی یا هواپرستی بگذارد، واضحترین معجزات را انکار می کند.(قصص44تا50)
🔸11. اگر جوانان و نوجوانانمان هدایت های حکیمانه والدین، مربیان و مبلغان دلسوزشان را نمی پذیرند،راه حل این است که آنها را متوجه خطر تسلط هوای نفس کنیم.(قصص50)
🔸12. خداوند می فرماید: اینقد خودتان را با منحرفان مقایسه نکنید که آنها که اهل اطاعت نیستند چرا متنعم ترند؛ به شما وعده نعمت و حیاط طیبه ابدی داده ایم و به آنان وعده عذاب ابدی.(قصص60تا62)
🔸13. قارون ثروت، قدرت، شهرت، زیبایی، علم دنیایی، پست حکومتی و اصل و نسب، همه را باهم داشت با این وجود به او خطاب می شود که نصیبت را از دنیا فراموش نکن معلوم می شود هیچ کدام از اینها نصیب ما از دنیا نیست. نصیب اصلی ما از دنیا ایمان وعمل صالح است که آخرت را آباد می کند.(قصص76تا78)
🔸14. خداوند نه مرفحین بی درد را دوست دارد نه مفسدین فی الارض را پس چرا مدام چشممان دنبال ثروت این دو دسته است.(قصص77و76)
🔸15. دو دسته در گمراهی هستند و غضب خدا: دسته اول کسانی که با فخرفروشی و نمایش ثروتشان فقرا را می آزارند، دسته دوم کسانی هستند که در حسرت ثروت ثروتمندان آه می کشند.(قصص79و80)
🔸16. برای کسانی که اقرار به ایمان کرده اند فتنه های غربارگرانه الهی اجتناب ناپذیر است. باید مراقب باشیم از ریزش کنندگان نباشیم.(عنکبوت3و4)
17. ارتباطاتی که خدا محور نباشد، مانند خانه عنکبوت است. مگر نه این است که خانه عنکبوت تار و دام نامرئی است که به هدف شکار هم نوعان طراحی شده است. نتیجه چنین ارتباطاتی فریب، بخوربخور، ناامنی و وحشت است.(عنکبوت41)
#ماه_رمضان
#نکات_تربیتی
@negahebeheshti