ا🔹🔸🔹
ا🔸🔹
ا🔹
🎙متن سخنرانی حجت الاسلام منتظری
بسم الله الرحمن الرحیم
مسئله: اگر روزه دار بخواهد مسافرت برود چه باید بکند که هم سفرش را برود و هم روزه او مشکلی پیدا نکند.
در اینجا دو مرحله دارد یک مرحله اینکه قبل ظهر بخواهد مسافرت برودو یک مرحله بخواهد بعد ظهر مسافرت برود .
اگر قبل ظهر برود در صورتی که به سفر برود و در سفر چیزی نخورد روزه اش باطل نکند ولی قبل از اذان ظهر به وطن برگردد. قبل از اذان به خانه برسد یا احیانا جایی که میخواهد نیت ده روزه کندب رسد ودر انجا قصد ده روزه یا قصد روزه کند روزه آن درست است. این در صورتی که به اصطلاح قبل ظهر برود و قبل ظهر هم برگردد. اما اگر قبل ظهر مسافرت رفت ولی برنگشت یعنی موقعی که برمیگردد به محل و به شهر اذان گفتن اینجا روزه باطل وروزه آن روزش صحیح نمی باشد .یعنی مطلبی که در اینجا اتفاق می افتد این است که شک داشته باشد که به شهر رسیده باشد اما نمیداند موقعی که رسیده است اذان گفته بودن یا نه یعنی شک دارد که وقتی اذان ظهر به حد ترخص رسیده است یا نه روزه آن روزش درست است و اشکالی ندارد .
اما اگر بخواهد بعداظهر برود اذان ظهر بگویند و نماز ظهر بخواند از شهر خارج بشود روزه آن روزش صحیح است بلکه باید بگیرد ودر اصطلاح تا فردا قبل از اذان خودش را به محل برساند روزه فرداش هم صحیح و مشکلی برای روزه ایجاد نمی شود .
بنابراین اگر بعداظهر مسافرت بکند مشکلی ندارد سوالی که مطرح میشود بعضی ها میگویند ما از شهر بیرون میرویم اما یک جایی متوقف می شویم که به مسافت شهری نرسیده باشد و اذان را بگویند بعد حرکت کنیم . این نمی شود اگر کسی بخواهد روزه اش درست باشد حتما باید توی شهر بماند در شهری که هست صبر کند تا اذان ظهر بگویند نماز ظهر بخواند بعد از نماز ظهر حرکت کند اشکالی نداره ولی اگر احیانا بخواهد بیرون برود به جایی برسد که مسافت شهری نیست ولی داخل شهر هم نباشد به قول معروف یک مقدار راه طی کرده باشد صرفه جویی کرده باشد، این قضیه اشکال دارد و روزه اشکال پیدا می کند.
#فقه_و_زندگی
آیینه جان (در ایتا و سروش)👇
@aeenejan