با سلام و تقدیم احترام و تبریک عید فرخنده میلاد حضرت علی علیه السلام
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از سرایت بیماری به ساکنان محترم روستاهای بخش مرکزی سطح بازدارندگی مطلوب ایجاد نمی کند لطفا اهالی محترم خودشان مراقبت های فردی، خانوادگی و اجتماعی لازم را به عمل آورند.
سید کاظم نظام بخشدار مرکزی گناباد با تشکر از شوراهای بهداشت روستاها متشکل از دهیار، اعضای شورای اسلامی، بهورز، روحانی مقیم، فرمانده پایگاه بسیج و رواسای هیات مذهبی اماکن مذهبی و... که در زمینه گندزدایی معابر و اماکن عمومی فعالیت های قابل تقدیری انجام می دهند افزود:بررسی ها نشان می دهد مجموعه این اقدامات برای ایمن نگه داشتن روستاها کافی نیست و علی الرغم آگاهی بخشی رسانه ملی، شبکه های اجتماعی محلی، خانه های بهداشت، دهیاری ها و... در مورد ضرورت رعایت الزامات بهداشتی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا هنوز در روستاها شاهد گفتگوهای گروه های همسال نظیر کودکان، نوجوانان و بعضا سالمندان بدون رعایت فاصله و استفاده از ماسک هستیم. در برخی روستاها اهالی با پیمانکار پروژه های عمرانی که بعضا از نقاط مختلف استان و برخی شهرستان های درگیر بیماری هستند ارتباط می گیرند. ممکن است برخی مراسم بانوان همچون گذشته انجام شود. اهالی محترم فاصله لازم را در هنگام گفتکو رعایت نمی کنند. در مغازه ها و نانوایی ها ممکن است استانداردها رعایت نشود. احتمالا برخی از مراسم عروسی ها با میهمانان محدود برگزار می شود و... که در هرکدام از این موارد انتقال ویروس و ابتلا به بیماری حتمی است.
با توجه به مشکلات فراوانی که شیوع و همهگیری بیماری برای همشهریان و دستگاه های متولی درمان ایجاد می کند و با یادآوری این اصل مهم و حیاتی که پیشگیری بهتر از درمان است یادآوری چند نکته را برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا ضروری می دانم.
- لازم است به ضدعفونی مرتب مساجد و اماکن عمومی اهتمام داشته باشیم و اگر بنا داریم در مسجد نماز بخوانیم از مهر و سجاده اختصاصی برای نماز در مسجد استفاده کنیم.
- در امور منزل و استفاده از مواد غذایی سلامت و گندزدایی آن را مد نظر داشته باشیم. زباله ها را به موقع از محیط زندگی بیرون ببریم و دهیاران خروج اصولی و به موقع زباله های روستا را از پیمانکار مربوطه بخواهند.
- در روستا هم سعی کنیم کمتر از منزل خارج شویم و سعی کنیم در مکان های مسقف کمتر توقف و اجتماع داشته باشیم.
- انجام امور اداری یا هرکاری که مستلزم خروج از روستا و عزیمت به شهر یا روستاهای دیگر است را حتی الامکان به ماه های آینده موکول کنیم.
- از اسکان و توفف دوره گردها اعم از کولی ها و فروشندگان دوره گرد در اطراف یا داخل روستا ممانعت نماییم.
- در صورت ابتلا به بیماری خصوصا سرماخوردگی و تنگی نفس یا تب به پزشک مراجعه نماییم و از کتمان بیماری خودداری نماییم.
- در این شرایط بیشتر مراقب سالمندان و کودکان باشیم. به وضعیت بهداشت، تغذیه و سلامت آنها بیشتر دقت کنیم.
- مراقب وضعیت مالی محرومین اطرافمان باشیم. آنها برای مقابله با بیماری نیاز به امکانات و حمایت های بیشتری دارند.
- وسائط نقلیه عمومی نظیر تاکسی های کرایه، مینی بوس و اتوبوس ها ملزم به رعایت استانداردهای بهداشتی خاصی هستند. رعایت این الزامات را از رانندگان آن بخواهید.
- واحدهای صنفی ملزم به جمع آوری اقلام خود از پیاده روها هستند و مواد غذایی روباز باید از دسترس مشتریان دور و فروشندگان نیز باید ضمن رعایت بهداشت فردی شخصا نسبت به تحویل این اقلام به مشتری اقدام نمایند.
- نانوایی ها موظف شده اند به جهت تفکیک عوامل تحویل نان و دریافت پول، یک نفر مختص دریافت پول بکار بگیرند. همچنین حداقل در ابتدای پخت و پایان پخت ملزم به ضدعفونی نمودن محیط کار،درب ها، دستگیره های نانوایی هستند.
- سعی کنیم نان مصرفی خودمان را از نانوایی ها تهیه کنیم و از تهیه های نان فاقد شناسه و مشخصات بهداشتی به شدت پرهیز کنیم.
- واحدهای صنفی در روستاها تابع مقررات اتاق اصناف شهرستان بوده و تعطیلی اعلام شده از سوی اتاق اصناف را باید رعایت کنند.
- از شرکت در مراسم عمومی حتی الامکان خودداری نماییم و مراسمات عروسی را به ماه های آینده موکول کنیم
- بیماری کرونا را جدی بگیریم. خطر در کمین است و پس از دوهفته رویارویی با این بیماری به این حقیقت رسیده ایم که بیماری کرونا با هیچ کس شوخی ندارد و اگر الزامات بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت نکنیم ضمن ابتلا به بیماری ناقل ویروس کرونا و عامل بیماری ده ها و بلکه صدها نفر از خویشاوندان و همشهریان مان خواهیم بود.
اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا نیازمند مشارکت بیشتر ساکنان روستاها است. از همه فعالان اجتماعی درخواست می شود جهت ارائه حمایت ها و مساعدت به این کار مهم با دهیاران و بهورزان محترم همکاری نمایند.