«در زمان ناصرالدین شاه رسم بوده که در روزی مشخص، وزرا، امرا و رجال کشور دور هم جمع میشدند. آنها که هیچ اطلاعی از آشپزی نداشتند در این روز، دو وظیفه مهم بر عهدهشان بود: یکی آنکه چهارزانو بر زمین مینشستند و مثل خدمههای آشپزخانه، بادمجان را پوست میکندند و دیگر آنکه این بادمجانها را پس از پختهشدن، دورتادور بشقابهای آش و خورش میچیدند.
آنها سعی میکردند درست وقتی شاه به چادرشان سر میزند بادمجانها را دور قاب بچینند و مخصوصا دقت و سلیقه به کار میبردند که چینش آنها زیبا و شاهپسند باشد تا او خشنود شود و نسبت به اخلاص و چاکری آنها عنایت کند.»*
عبدالله مستوفی مینویسد: «من خود عکسی از این آشپزان دیدهام که صدراعظم مشغول پوست کندن بادنجان و سایرین هر یک به کاری مشغول بودند.»
این مثل درباره افراد متملق و چاپلوس به کار میرود.
*منبع: نوشته رحیمه قلیزاده، نشر آرایان.
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷
@nimeyepenhan