📝 واکاوی مسئله حجاب (قسمت هشتم)
❇️ به صورت کلی اگر جامعه نتواند غرابز خود را به صورت هدایتشده و درونسوز مدیریت کند و آن را بدون قاعده در متن جامعه رها کند، ناگزیر تبدیل به زبالههای انباشتهای خواهد شد که فساد و تعفن آن، سلامت و سعادت شهر را از بین میبرد.
🔺 غرایز، سوخت موتور محرکه جامعه هستند. کنترل آنها برای بالا بردن بهرهوری یک ضرورت است. همان طور که انکار آن موجب نابودی جامعه میشود، رها کردن آن نیز مایه مرگ و فساد است.
مدتها طول کشید تا بشر آموخت که چگونه از قدرت آتش در جان صنعت استفاده کند و از آن محصول مورد نظر را به دست آورد. این ضرورت در مورد غرایز نیز صادق است.
⭕️ کنترل خور و خواب و خشم و شهوت، انسان و جامعه انسانی را به سوی رشد سوق خواهد داد. هر امکانی در چرخه حیاتی خود سازنده و سودمند است. بهترین و پاکیزهترین غذاها وقتی در مسیر سوخت و ساز بدن قرار نگیرد، عامل بیماری و جذب عوامل بیماریزا خواهد بود.
🔵 دمیدن بر تب بیقاعدگی در قوای نفسانی شخصی و فردی، باعث رواج بیقاعدگی در قوای اجتماعی خواهد شد.
فساد افراد در خور و خواب و خشم و شهوت، ارتباط مستقیم پیدا میکند با فساد در حوزه قدرت و شهرت و ثروت و شهوت (به معنی عام آن). یعنی برآیند رهاشدگی امیال نفسانی فردی، باعث خواهد شد تا یک جهتگیری کلان در راستای عبور از سلامت و امنیت کلی کشور به وجود آید.
♦️ فساد در یک جمله عدم تعهد اجزاء به عهد مشترک کلی و شخصیت واحد مجموعه است. هر گاه امیال جزئی باعث انصراف و انحراف از مسیر منافع کلی و مصالح عمومی شد، فساد شکل گرفته، بیماری آغاز میشود و سازمان را به سمت مرگ خویش پیش میبرد.
✅ قانونگذاری در حوزه غرایز از جمله شهوت، سلب آزادی نیست، بلکه به منزله هدایت خون در رگهای جامعه است. آزادی سیلاب عین ویرانی است، اما کنترل و هدایت آن زیربنای سازندگی خواهد بود.
🔸 عدهای با هدف نابود کردن ساختار و جایگزین کردن بنای مورد نظر خود دست به تبلیغ آزادیهای بیحد و حصر میزنند. شعاری که در هیچ نظامی امکان تحقق ندارد.
🔹 حجاب جزئی از کلّ است. اما استفاده از مقوله کشف حجاب برای مبارزه با قانون، برای مقابله با هویت ملی، برای ایستادن در برابر شرع، برای عبور از امنیت و سلامت فرد و جامعه و زیر پا گذاشتن نظم و نظام، امری شخصی و جزئی نیست. بلکه آثار و تبعات کلی و عمومی دارد.
اگر حرمت قانون شکست و هر کس بخشی از آن را که نمیپسندید کنار گذاشت و علیه آن رفتار کرد، دیگر امکانی برای حمایت از شهر و شهروند بابقی نخواهد ماند.
آشفتگیهای فرهنگی و هنجاری امکان تعامل و تفاهم بین افراد و مجموعهها را از بین خواهد برد و شدت اصطکاک امکان حرکت جامعه را سلب خواهد نمود.
✍🏼سعید توتونکار
👈⚠️کانال جامع نفوذشناسی_تبیین⚠️👉