کمی درباره صدا و سیما و این روزهایش
♦️ پیام خاص مقام معظم رهبری (مد) به همایش افق تحول رسانه ملی، برای خیلی از مخاطبین، دغدغه مندان فرهنگی و فعالان رسانه، نشانی از عدم رضایت امام جامعه از عملکرد این سازمان بویژه در حوادث این روزهای جهان و جبهه ی مقاومت است.
🔺اما چرا صدا و سیما به وضعیت فعلی رسید؟ و چرا نتوانسته نقش مهم خود را در کوران حوادث مهم جهان، به درستی ایفا کند و تبدیل شود به پاشنه آشیل جبهه مقاومت؟!
یکی از شاخصه های اصلی مدیران فعلی صدا و سیما و تصمیمگیران اصلی این سازمان، عدم اعتقاد و التزام به هر آنچیزی بود که در گذشته در این رسانه در جریان بود. اساسا حلقه مدیریتی فعلی صدا و سیما، در رسانه نیز مانند خیلی از موضوعات دیگر به چهارچوب های نظری و تئوری، دانشمندان این حوزه و حتی ساختارهای فعلی اعتقادی نداشته و حقیقت را تنها به نظرات خود و حلقه محدودی از افراد نزدیک به خود منحصر می کنند
در این شرایط تنها راه پیشرفت خراب کردن هر آنچه از گذشته به میراث رسیده و ایجاد ساختارهای جدید بر مبنای نظریات حلقه خاص خواهد بود. راهی که مدیران ارشد سازمان آن را تحول نامیدند و همایش امروز آنها نیز بر همین مبنا برپا شده است.
🟢مقام معظم رهبری در پیام انتصاب دکتر جبلی بعنوان رئیس سازمان صدا و سیما فرموده اند که "رسانه ملی، دانشگاهی برای ارتقاء سطح آگاهی و معرفت عمومی، و آورگاهی برای مقابله با امواج خصمانه ی تحریف و تفتین و آسایشگاهی برای بهره مندی چشم و دل همگان از جلوه های زیبایی و هنر، و قرارگاهی برای پراکندن امید و نشاط در فضای عمومی کشور است"
🔺حال آنکه خروجی عملکرد صدا و سیما با این رهنمود رهبری معظم فاصله معناداری دارد. صدا و سیما تقریبا هیچ وجهی برای پراکندن امید و نشاط قائل نبوده و کارکرد آسایشگاه که می بایست خانواده ها را دور هم جمع کند و افراد شب هنگام از طریق برنامه های شاد و مفرح و سرگرم کننده کمی بیآسایند، عملا از دستور کار خارج است.
🔺مخاطب عمومی بواسطه اینکه تماشای تلوزیون برایش لذت بخش نیست از آن روی گردان شده و بنابراین "همگان" و "فضای عمومی کشور" که در متن انتصاب آقای جبلی مورد تاکید معظم له قرار گرفته، محقق نشده و عملا مورد غفلت قرار گرفته است.
❗️نتیجه آنکه مخاطب رسانه های دیگر را جایگزین رسانه خسته کننده صدا و سیما کرده و چه کسی بهتر می داند که سرمایه ی اصلی یک رسانه مخاطب است. وقتی رسانه ای دیده نشود چطور می خواهد روایت کند؟ برای چه کسی می خواهد روایت کند؟
❗️مخاطبان رسانه ملی هر روز به جوامع خاص تر و کوچکتری تبدیل می شوند و شبکه های تلوزیونی عملا تبدیل به فضایی برای بحث های طولانی سیاسی و نخبگانی تبدیل شده و رویکرد جانبدارانه و سختگیرانه در محتوا نیز باعث می شود حتی مخاطبان اخبار و گفتگوی های سیاسی نیز، بجز گروه خاص از این رسانه رویگردان شده و به سمت رسانه هایی دیگر تمایل پیدا کنند.
❌در واقع بسیاری از مخاطبین، دنیای صدا و سیما را بسیار دورتر از دنیای خود می بینند. گویی که در دو کشور متفاوت از هم
❗️ضعف اطلاع رسانی، حقیقت گویی و ایجاد روایت اول نیز باعث شده اعتبار خبری رسانه ملی نیز به عنوان مرجع اخبار نزد مخاطبین از بین برود. نه تنها بین مخاطبان عام بلکه همفکران حلقه مدیران صدا و سیما هم نسبت به روایات این رسانه با تردید برخورد می کنند و متاسفانه دیگر کسی برای اطلاع از صحت یک خبر به رسانه ملی استناد نمی کند.
❗️در این شرایط است که رسانه ملی دیگر نه دانشگاه است که آگاهی عمومی را افزایش دهد، نه همگان مخاطبش هستند که جلوه های زیبایی و هنر را ببینند، نه برنامه امیدآفرین و پرنشاطی دارد که قرارگاه آسایش عمومی باشد، و نه می تواند آوردگاهی باشد که با روایات خصمانه دشمن مقابله کند.
✅وضعیت امروز صدا و سیما ماحصل عدم اعتقاد مدیران این سازمان به علم رسانه و اهمیت ندادن به مخاطب همگانی به عنوان سرمایه رسانه است.
✏️نو نوشت را از لینک زیر دنبال کنید 🙏
@nonevesht