💠
#سبک_زندگی اسلامی (۱)
۱- زندگی دنیوی، ابزاری برای نیل به زندگی اخروی است.
✍ بر اساس سبک زندگی اسلامی، اگر دنیا ارزشی دارد، از آن حیث است که میتواند ابزاری باشد برای نیل به زندگی واقعی و سعادت اخروی و گرنه بازیچه ای است برای کسانی که از خدا و قیامت غافل شدهاند.
🌷 حضرت على (ع) می فرمایند:
بندگان خدا! بکوشید تا از چند روز دنیا براى آخرت که دورهاش دراز و طولانى است، توشه بر گیرید؛ چه، دنیا سراى عمل است و آخرت سراى بقا و جزا.
🌹 اجْعَلوا ـعبادَ اللّهِـ اجتهادَکُمْ فی هذِه الدُّنیا التَّزَوُّدَ مِن یومِها القَصیرِ لیومِ الآخِرهِ الطّویلِ؛ فإنَّها دارُ عَمَلٍ و الآخِرهُ دار ُالقَرارِ و الجَزاءِ. (۱)
🌸 و نیز آن حضرت می فرمایند:
همانا دنیا سراى گذر است و آخرت سراى ماندن؛ پس، از گذرگاه خود براى اقامتگاهتان توشه برگیرید.
إنّما الدُّنیا دارُ مَجازٍ و الآخِرهُ دارُ قَرارٍ، فَخُذُوا مِن مَمَرّکُم لِمَقَرِّکُم؛ (۲)
🌷 و در خطبه دیگر می فرمایند: همانا دنیا آخرین دید انسان کور است و فراتر از آن را نمىبیند، اما شخص بینا و با بصیرت نگاهش را از دنیا فراتر مىبرد و مىداند که سراى حقیقى در وراى این دنیاست. پس بینا از دنیا دل برکَند و کور به آن روى آورد. شخصِ با بصیرت از آن توشه بر مىدارد و کور براى آن توشه فراهم مىآورد.
🌹إنّما الدنیا مُنتهى بَصَرِ الأعمى، لا یُبصِرُ مِمّا وراءَها شیئاً و البَصیرُ یَنفُذُها بَصَرُهُ و یَعلَمُ أنّ الدارَ وراءَها، فالبصیرُ مِنها شاخِصٌ و الأعمى إلَیها شاخِصٌ و البصیرُ مِنها مُتزوِّدٌ و الأعمى لها مُتزوِّدٌ.
(۱) الکافی، ج ٨، ص١٧۴.
(۲) نهجالبلاغه، خطبهی ٢٠٣.
(۳) همان، خطبهی ١٣٣.
@sadmaaref