قسمت اول 💥 سرکه‌انگبین یکی از ترکیبات بسیار قدیمی و سنتی ایران است که علاوه بر گوارا بودن، خواص دارویی بسیاری دارد و از گذشته مورد توجه اطّبای سنتی بوده است.  در برخی کتب طب سنتی از سرکه‌انگبین به عنوان معجون سلامتی نیز یاد شده است و می‌توان آن را جایگزین نوشیدنی‌های صنعتی و مضر کرد. سرکه‌انگبین نوشیدنی فرح‌بخش و گوارایی است که از مخلوط مقدار مشخصی سرکه و عسل طبیعی به همراه مقداری نعناع یا عرق آن بدست می‌آید. ✍ فرق سرکه‌انگبین و سکنجبین؟ طبق نظر اطباء سنتی سرکه‌انگبین یعنی ترکیب سرکه و عسل و سکنجبین یعنی ترکیب سرکه و شکر. در واقع سکنجبین هم همین ترکیب است و در منابع این‌دو جدا از یکدیگر نیستند. سکنجبین معرب واژه سیکنگبین یا همان سرکه‌انگبین است. این واژه دقیقا نمونه‌ای از روش آمیزه‌سازی کلمات در پارسی کهن می‌باشد. اما به مرور زمان به علت گرانی یا در دسترس نبودن عسل طبیعی بجای آن از شکر استفاده می‌کردند؛ از این جهت برخی بین سرکه انگبین سنتی و سکنجبین امروزی تمایز و تفاوت قائل می‌شوند. در هر حال در منابع هرجا سخن از خواص و فواید سکنجبین است و مصرف آن توصیه شده، منظور همان نوشیدنی سرکه‌انگبین اصیل و سنتی می‌باشد. ادامه دارد.. ________________ ✅عضویت در کانال https://eitaa.com/nosakh