روش ساخت سرکه شرابی
یک شکل ساخت خل الخمر به این صورت است که آب انگور را بگیرند و حرارت دهند. وقتی آب انگور حرارت ببیند، تفالههایش بالا میآید. سپس بگذارند 45 یا 90 روز بماند تا کپک بزند، پف کند و تفالههایش تهنشین شود. وقتی تفالهها بالا بیاید، انقلاب اول است و وقتی تهنشین شوند و پشه سرکه بیاید، انقلاب دوم است. در انقلاب دوم، شراب به سرکه تبدیل میشود. در این روش، همین که آب انگور حرارت ببیند، تبدیل به شراب میشود.
شکل دیگر آن به این صورت است که آب انگور را بگیرند و در خمرهای نیمه در باز بریزند و بگذارند 45 یا 90 روز بماند تا پشه سرکه بیاید و تبدیل به سرکه شود.