بلانکیت ترکیبی گوگردی است که از آن در صنایع مختلف برای رنگبری استفاده می‌شود. ​​​​​​​سدیم دی تیونیت به انگلیسی Sodium dithionite یا بلانکیت با نام دیگر جوهر قند با فرمول شیمیایی Na۲S۲O۴ یک ترکیب شیمیایی است که از آن برای درخشان کردن انواع نبات مخصوصا نبات سفید، شکر پنیر و حتی قندهای کارخانه‌ای استفاده میکنند. مقدار کم بلانکیت معمولا توسط بدن انسان تحمل میشود که در قندهای کارخانه‌ای این میزان کمتر است ولی در نبات های کارخانه ای بخاطر اینکه به آن درخشندگی و زیبایی بدهند به مقداری که برای بدن قابل تحمل نیست بکار می‌رود. شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفیدکننده کاربرد دارد. از بلانکیت به عنوان رنگ‌بر در صنایع مختلف استفاده می‌شود و به عنوان مثال از آن برای حذف جوهر از روی کاغذ باطله و خمیر کاغذ و در کارخانه جات ساخت دستمال کاغذی استفاده می‌شود. جالب است بدانید در ایران بعضی از نانوایی ها از بلانکیت به عنوان تخمیر زود هنگام خمیر نان استفاده میکنند که استفاده از آن غیر قانونی بوده و پیگرد قانونی دارد.بلانکیت یک ماده شیمیایی بوده و برای سلامتی انسان مضر است. میزان مصرف مجاز بلانکیت در مواد غذائی باید کمتر از ۱۰ میلی‌گرم در لیتر باشد ولی مقادیر بیشتر آن سرطانزا است و می‌تواند باعث بوجود آمدن انواع سرطانهای معده، روده، مری و حتی سرطان کبد شود. همچنین وجود بلانکیت در نبات یا نان پرزهای معده و روده را از بین می‌برد. از این جهت بلانکیت برای سلامتی مضر است و بهتر است از مواد غذایی حاوی بلانکیت استفاده نکنیم. یکی از بهترین جایگزین ها برای قند و شکر یا نبات، عسل طبیعی است. عسل طبیعی نه تنها برای سلامتی شما زیان بار نیست بلکه مصرف روزانه عسل برای سلامتی شما بسیار مفید است. با مصرف عسل طبیعی بجای نبات، هم از مضرات نبات و مواد قندی ایمن می‌مانید و هم از خواص عسل طبیعی بهره مند شده و سلامتی خود را تضمین کنید .