⭕️ هشت پیام سفر راهبردی آیت الله رئیسی به سوریه / بخش اول
♨️ سفر آیت الله رئیسی به سوریه آن هم پس از رفت و آمد بین مقامات این کشور و سران کشورهای عربی، خصوصا امارات و عربستان، درحالی صورت میگیرد که منطقه در میانهی مسیر عادی سازی روابط با سوریه قرار دارد. این سفر میتواند در راستای سرعت بخشیدن به بازگشت بشاراسد به آغوش منطقه و استحکام حاکمیت این کشور درجنوب غرب آسیا باشد.
🔻هنوز چند هفته از توافق ایران و عربستان نگذشته بود که زمزمههای برقراری روابط دیپلماتیک سوریه با کشورهای عربی بر سر زبان رسانههای خارجی و عربی زبان افتاد. سپس مدت کوتاهی نگذشت که رفت و آمدها نیز بین سوریه و کشورهای منطقه از سر گرفته شد.
🔴 این برقراری روابط آن هم کمتر از یک ماه پس از توافق ایران و عربستان، یعنی برای ایران جایگاه کشورهای همپیمانش در عرصه منطقه و بین الملل اهمیت بالایی دارد، به طوری که پس از باز شدن گره روابط با اعراب، به سرعت برای تحکیم روابط همپیمانانش نیز تلاش میکند. اما این سفر حاوی نکاتی است که گرچه در رسانهها بررسی شده اما قصد داریم بار دیگر آنها را بازخوانی کنیم.
1️⃣ در ابتدا باید گفت که سفر چند روزه ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور ایران به سوریه و دیدار با بشار اسد، پس از سیزده سال و درحالی انجام شد که بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی اینطور القاء میکردند که حاکمیت سوریه پس از خروج از بحران به ایران پشت کرده و برای به اصطلاح تنشزدایی با سایر کشورها در منطقه و بین الملل خیز برداشته است. از همین رو بسیاری انتظار داشتند که از رئیسی یک استقبال معمولی و غیر صمیمانه از سوی بشار اسد رقم بخورد. اما استقبال رسمی و مفصل دولت سوریه از رئیس جمهور کشورمان و همچنین فراهم کردن مقدمات استقبال مردم سوریه از رئیسی و سپس حضور بشار اسد تا پای پرواز خروج ایشان، خط بطلانی بر تحلیلهای گذشته زد.
2️⃣ حضور مقتدرانه رئیس جمهور ایران در کنار رئیس جمهور سوریه، آن هم پس از ایجاد ثبات در این کشور و پذیرش حاکمیت سوریه از سوی کشورهای منطقه، دستاورد یک دهه مقاومت جمهوری اسلامی در مقابل تمام دنیا بود که میگفتند اسد باید برود. همچنین جمهوری اسلامی به دنیا نشان داد که برخلاف کشورهای غربی، به دوستان خود وفادار بوده، شانه به شانه در مقابل دشمنان آن میجنگد و از هیچ حمایتی برای کشورهای هم پیمانش دریغ نمیکند. نتیجه این وفاداری نیز پیروزی دو کشور دوست و همپیمان بر آمریکا، رژیم صهیونیستی، تروئیکای اروپایی و کشورهای مرتجع منطقه بود.
3️⃣ این دیدار وجه دیگری برای سران منطقه و بین الملل داشت. سفر اخیر رئیس جمهور رئیسی به سوریه یادآور قدرت و نفوذ غیرقابل انکار ایران در منطقه بود که نشان داد حرف آخر را در این منطقه جمهوری اسلامی میزند. از آنجایی که غربیها تلاش میکردند با حذف اسد از حکومت سوریه، ژئوپولتیک منطقه را علیه مقاومت تغییر دهند. حفظ حاکمیت سوریه توسط ایران پس از یک دهه جنگ و حالا توافق ایران و عربستان و بازنگری سیاست خارجه کشورهای عربی در قبال جمهوری اسلامی، نشان داد که قدرت و ارادهی ایران در خانه خود بر قدرت بیگانه میچربد و منطقه نیز تابع خواست صاحب خانه است نه مهمانان ناخوانده.
4️⃣ حضور وزرای اقتصادی در این سفر میتواند حاکی از وجود یک برنامه جامع برای همکاریهای اقتصادی بین دو کشور باشد. سوریه اکنون نیاز به بازسازی و تعامل اقتصادی با دیگر کشورها دارد و ایران که درگذشته ثابت کرده شریک سیاسی بسیار خوبی ست، حالا میتواند به عنوان یک شریک اقتصادی قدرتمند نیز وارد بازار سوریه شده و از منافع اقتصادی این کشور بهرهمند شود. همچنین پیوند اقتصادی ایران و سوریه میتواند منجر به شکل گیری یک محیط امن برای اقتصاد کشورهای محور مقاومت شود. در همین راستا کریدور شمال جنوب که از ایران، عراق و سوریه میگذرد، میتواند به عنوان خط امن ترانزیتی برای اقتصاد کشورهای حوزهی مقاومت نقش ایفا کند. به طور کلی عزم ایران برای افزایش سهم خود از اقتصاد سوریه در این سفر کاملا مشهود است.
#ایران_قوی
🛰 کانال
#خبری،
#تحلیلی #گفتمان_انقلابی 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1008468231C9d8475ade9