❌نمیتوان بحرانهای محلی و ملی محیطزیست را نادیده گرفت و آن را به اغراق مردم در واکنش به سیاست و اقتصاد دانست
🔻آدرس غلط سعید لیلاز
| رحیم ملکنیا |
◇اخیراً مصاحبهای از «سعید لیلاز» پژوهشگر اقتصادی منتشر شده که در آن ادعا میکند در مورد وضعیت محیطزیست کشور اغراق شده است و مشکلات ما در حوزۀ محیطزیست، به اندازۀ سایر کشورهای همسایه است. او این اغراق را ناشی از مسائل سیاسی و اجتماعی میداند که تنها نکتۀ درست در مورد محیطزیست در کشور است. تأثیرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از بهبود یا تخریب محیطزیست را میتوان بهراحتی بر جامعه مشاهده کرد.
◇محیطزیست در ایران مشابه بسیاری از کشورها در اختیار سیاسیون است و سیاست بر آن سایه افکنده است. از تسلط مدیران سیاسی بر مناصب تصمیمگیری در حوزۀ محیطزیست تا سیاست ضعیف در مورد مسائل بینالمللی مرتبط با محیطزیست، مواردی از تأثیر سیاست و سیاستمداران بر محیطزیست است.
◇اما جناب لیلاز! بهعنوان کسی که سخنانتان مستقیم یا غیرمستقیم بر تصمیم مدیران ارشد تأثیرگذار است و مردم نیز مخاطب گفتههای شما هستند، بدانید که وضعیت محیطزیست در کشور ما به همان شدتی که به نظر شما اغراق شده است، بحرانی است. جامعه برخلاف نظر شما، بهدرستی نگران این بحرانها است و توقع حل آنها را دارد. رتبۀ هشت تولید گازهای گلخانهای، نرخ هفت برابری فرسایش خاک نسبت به میانگین جهانی، تعطیلی زمستانه و تابستانۀ ناشی از آلودگی هوا، آتشسوزهای گسترده در جنگلها و مراتع، بحران آب در بخشهای مختلف کشور، خشک شدن تالابها و دریاچۀ ارومیه، زوال بلوط در زاگرس و مرگ شمشاد در شمال، کدامیک از نظر شما بحران و کدامین مورد ناشی از اغراق تحتتأثیر شرایط سیاسی یا اجتماعی است؟
@online_zarrhbin