#ادامه_بیان_جنایات_رضاخان_ملعون2⃣
🔰گوشه ای دیگر از
#جنایات رضا شاه ملعون به قلم مولف کتاب تاریخ تطبیقی ایران با کشورهای جهان ؛
❕مراسم تاجگذارى رضا شاه در چهارم ارديبهشت 1305 ه. ش. شمسى انجام گرفت. از همين تاريخ به بعد ايرانيان با يك سلسله خيانتها و جنايتها روبرو شدند، از قبيل رژيم ترور و اختناق و استقرار حكومت پليسى فاشيست مآب و ناديده گرفتن قانون اساسى و نابودى مخالفان با بدترين وضع و سركوب كردن جنبشهاى ملى و تحكيم هرچه بيشتر مالكيتهاى بزرگ اراضى و غارت دسترنج هرچه بيشتر دهقانان و كارگران و تبديل شدن شخص شاه به يكى از بزرگترين ملاكان زمين خوار كه بسيارى از زمينهاى مالكان بزرگ و سران ايلات و عشاير به دست رضا شاه مصادره شد؛ يا آن اراضى را به خود اختصاص داد و يا به طرفداران خود بخشيد.
👌 بتدريج صاحب مقدار زيادى از سرزمينهاى استانهاى حاصلخيز ايران از جمله گيلان و مازندران و گرگان شد تا جايى كه در رديف يكى از بزرگترين مالكان ايران درآمد.
❕رضا شاه تنها به تصرف نواحى شمال ايران اكتفا نكرد، بلكه در هر نقطه ديگر ايران هرجا كه جلب نظر مى كرد به تصاحب آن اقدام مى كرد و ثروت ديگران را به زور سرنيزه صاحب مى شد.
👌مباشران و نمايندگان او در املاك غصب شده از اقدام به هيچگونه جنايتى دريغ نداشتند. گذشته از اين رضا شاه به بهانه سركوبى خانها و روساى سركش ايلات و عشاير ثروت آنها را نيز غصب مى كرد. سپهبد زاهدى در جنوب و سپهبد امير احمدى در نواحى غرب ايران از هيچگونه ظلم و ستمى نسبت به مردم اين نواحى مضايقه نكردند و به نام اسكان مزارع، خانواده هاى كردستانى را از سرزمين اصلى خود كوچ دادند و املاك آنها را به تصرف خود درآوردند و آنان را راهى شهرستانها كردند.
💠با تصويب قانون 29 آوريل 1932 م. و تمديد قرارداد نفت دارسى و انتقال موعد انقضاى اين قرارداد از سال 1961 به سال 1993 كه در همان زمان با بعضى از شخصيتهاى ايران كه خواهان قطع نفوذ كمپانى انگليس بودند، تسويه حساب شد و هر يك به نحوى تحت تعقيب قرار گرفتند، از جمله تيمور تاش بود كه به دستور شاه دستگير و زندانى شد. او همچنين سردار اسعد و مستوفى الممالك نيز بر سر همين مسئله جان خود را از دست دادند.
❕در خرداد 1304 ه. ش. قانون نظام وظيفه عمومى و خدمت اجبارى در ارتش به تصويب مجلس شوراى ملى رسيد. در همين سال به موجب قانون ديگرى كه از تصويب مجلس گذشت، مقرر شد كه انحصار قند و چاى در اختيار دولت باشد و عوايدى كه از اين راه به دست مى آيد، به مصرف كشيدن راه آهن سرتاسرى برسد. طول راه آهن سراسرى 1394 كيلومتر بود كه پس از عبور از سلسله جبال البرز و كوههاى زاگرس، بندر امام خمينى (شاهپور) را در كنار خليج فارس به بندر شاه در ساحل درياى خزر يعنى ناحيه مرزى بين ايران و كشور شوروى (روسيه كنونى) كه از نظر اقتصادى ناحيه بسيار ضعيفى است، متصل مى كرد.
👌در صورتى كه نواحى گيلان و آذربايجان از نظر اقتصادى و ارزش احداث راه اهن از اهميت و اعتبار بيشترى برخوردار بودند، ليكن هدف از انتخاب اين مسير بيشتر تأمين نقشه هاى نظامى بود.
❕بانك سپه نيز در همان سال تأسيس شد. در 27 اسفندماه 1305 ه. ش. عهدنامه دوستى بين ايران و افغانستان منعقد شد كه بتدريج با اكثر ممالك آن پيمانهاى دوستى بسته شد. به موازات بستن اين عهدنامه ها و بناى چندين ساختمان دولتى در تهران و ديگر شهرهاى بزرگ از نفوذ روحانيان در امور سياسى و اجتماعى به طور محسوسى كاسته شد. در نتيجه اصلاحات حقوقى و قضايى، روحانيان از حاكميت حقوقى در دادگاهها محروم شدند.
💠عبا و عمامه عده اى از روحانيان برداشته شد و عده اى از آنها از رفتن به منبر و روضه خوانى منع شدند. عده اى از رهبران آنها از جمله يكى از مردان مبارز تاريخ معاصر ايران زنده ياد آيت الله سيد حسن مدرس زندانى شد و كمى بعد به شهادت رسيد. بنا به دستور رضا خان در سال 1307 ه. ش. پوشيدن لباسهاى ملى و محلى ممنوع شد و مردم موظف شدند از لباسهايى به فرم لباسهاى اروپاييان استفاده كنند.
👌 حكومت هرنوع مقاومتى را در برابر اينگونه اصلاحات صورى درهم مى كوبيد. در سال 1315 مردم به عنوان مخالفت با شدت عمل پليس براى اجراى دستور رضا شاه داير بر تعويض كلاه و رفع حجاب از زنان در صحن مطهر حضرت رضا (ع) بست نشستند، ليكن به فرمان رضا شاه هدف گلوله هاى مسلسل قرار گرفتند.
🔰ادامه 👇👇👇