🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️چرا تو عصر حاضر بی دینی روشن فکری محسوب میشه؟ و اسلام یا هر دین دیگه توسط مردم به اصلاح روشن فکر رد میشه؟
#پاسخ
✅️ سكولاريسم به معناي جدايي دين از دنيا و امور اجتماعي و سياسي است. و براي اولين بار اين مِتُد در غرب متولد شد؛ قائلين اين نظر به جهان شمول شدن آن پاي بستند، به صورتي كه در حال حاضر اكثر كشورهاي غربي به اين ايدئولوژي عمل ميكنند. به همين دليل اين نظر با اين اسم و رسم در جهان اسلام مطرح شد. كه با موافقت بعضي از مسلمانان و روشنفكران اسلامي قرار گرفت، وطبيعتاً مخالفيني هم داشت.
سكولاريسم به معناي حذف يا بياعتنايي و يا به حاشيه بردن نقش دين در ساحتهاي مختلف حيات انساني از قبيل سياست، حكومت، امور فرا طبيعي، عقلانيت، اخلاق و غيره است.»
حاصل آن كه در مفهوم سكولار بنا به نقل اديب صعب در كتاب الدين و المجتمع روية مستقبله در نظر اوليه دو نگاه وجود دارد:
1) نگاه الحادي و افراطي
كه كساني مانند ماركس و فرويد و راسل ترسيم ميكنند كه دين از نظر آنها وهم و ساخته ذهن بشر و براي او زيانبار است. قايلين به اين نظر نتيجتاً به الغاي دين و انكار آن گرايش دارند.
2) نگاه عادي
كه عدهاي از متفكران نهضت روشنفكري ترسيم نموده اند كه به جدايي دين از دولت و سياست و عقلاني كردن نظم اجتماعي دعوت ميكنند.
روشن شدن بطلان برخي تعاليم مسيحيت (مانند: فرضيهي باطل زمين مركزي) و وجود پارهاي از آموزههاي خِرَد ستيز در انجيل (مانند تثليث، گناه فطري، فداو غيره) و ظهور انديشههاي نو در مسيحيت (مانند فلسفه حسي و تجربي، كه يگانه راه شناخت جهان را مشاهده حسي و آزمون تجربي آن ميداند، كه بعد از رنسانس در غرب رواج يافت.) بستري را فراهم آورد كه اعتبار تعاليم مسيحيت را از بين ميبرد و آموزههاي ديني را مورد بيمهري و انكار قرار ميداد و زمينه سكولاريسم فراهم ميآورد.
با این که اسلام خود از منادیان و طرفداران جدی و واقعی علم در جهان است. آیات و روایات در این موضوع، خود كتاب مستقلی میطلبد و استاد در آثار مختلف خویش به این نكته تأكید بسیار دارد. لذا هیچگونه زمینهای برای چالش علوم و دانشمندان با اسلام وجود ندارد. در تاریخ اسلام هیچ دانشمندی به جرم ابتكارات خود مورد محاكمه و مجازات قرار نگرفته است، بلكه آیین اسلام خود تمدن بزرگ اسلامی را در طی چندین قرن پیافكنده است كه تمدن امروز مغرب زمین مدیون آن است.
طرح شبهات در زمینه معارف و آموزه های دینی در سطح برخی از محافل فرهنگی به شکل گسترده و همه جانبه، یکی از مهمترین اهداف تهاجم فرهنگی دشمن به شمار می رود. یکی از محورهای اصلی این تهاجم، عرصه حکومت و سیاست دینی است. شدّت این تهاجم در این عرصه نسبت به بسیاری از عرصه های دیگر بیشتر می باشد.
در حالی که از نگاه اسلام ، حیات دنیوی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. قهرا دین کامل آن است که از تأمین مصالح دنیوی و تنظیم معیشت اجتماعی و سامان دادن به نظام معاش مردم که نقش بسیار تعیین کننده ای در تأمین سعادت اخروی مردم دارد، غافل نباشد.
جالب این که در برخی از آیات مربوط به احکام و مسائل اجتماعی، تعبیراتی آمده است که به گونه ای بر جاودانگی و تغییرناپذیری آن احکام دلالت دارد.
🔰
@p_eteghadi 🔰