🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️شیعه بودن مگه به معنای شیعه امام علیای بودن نیست پس چرا این مذهب رو امام جعفر (علیه السلام) بنیان گذاشتن چرا رئیسش مثلا امام علی نیست چرا نمیگن شیعه علی میگن شیعه جعفری؟
#پاسخ
✅️میان عقیده و فقه علوی با عقیده و فقه جعفری تفاوتی نیست، زیرا اصولا ویژگی منحصر به فرد خاندان رسالت این است که خودسرانه عمل نمیکنند و برنامه تبلیغ و تعلیم خود را از قرآن میگیرند و همه آنها در این خصلت، مشترک هستند.
بررسی متون تاریخی، لغوی و حدیثی مشخص میکند که شیعه به معنای پیروان و هواداران پیامبر و اهلبیت (علیهمالسّلام) میباشد؛ سابقه این تعبیر به زمان نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برمیگردد و بعد از حیات ایشان نیز برای هر کدام از اولاد امیرالمومنین (علیهالسّلام)، عنوان امام و برای پیروان ائمه (علیهمالسّلام) عنوان شیعه بهکار رفته است، در این میان عوامل زمانی و اجتماعی و ... سبب شده است که شیعه با عنوان جعفری شهرت بیشتری پیدا کند، ولی ادله متعدد ثابت میکند این شهرت، دلیل تبعیت از یک امام و رها کردن امامان دیگر نمیشود و شیعیان همه ائمه را بهعنوان حجتهای الهی میشناسند.
با مراجعه به تاریخ و شرایطی که در زمان امام صادق (علیهالسّلام) حکمفرما بوده است، مشخص میشود که عواملی در عهد امام صادق (علیهالسّلام) وجود داشته است که در زمان امامان دیگر وجود نداشته است و سبب شده است میزان فعالیتهای امام صادق (علیهالسّلام) به گونه وسیعتری رقم بخورد که این موارد نقش بهسزایی در شهرت شیعه با عنوان «جعفری» داشتند.
عوامل زيررا مي توان براي اين نامگذاري ذكر كرد:
۱- مجال و زمينه مناسبي كه سبب شد مجموعه عظيمي از معارف و تعاليم و احكام ديني در حوزه علمي امام صادق(علیه السلام) تبيين شود.
۲- چهره شاخص و سرشناس و شناخته شده حضرت در ميان تمام فرق و گروه هاي مسلمان.
۳- با توجه به اين كه برخي از ائمه چهارگانه، شاگرد امام صادق(علیه السلام) و برخي شاگرد شاگردان آن حضرت بوده اند، پيروي شيعه از فقه و مذهب اهل بيت با نام «جعفري» نامي شناخته شده و معتبر، در برابر مذاهب چهارگانه فقهي اهل سنت بوده است.
۴- علاوه بر اين كه عنوان «مذهب جعفري» شيعيان پيرو مكتب فقهي اهل بيت را از شيعه زيديه كه از فقه اهل بيت پيروي نمي كنند جدا مي سازد.
فرصتي كه در عصر امامت امام صادق(علیه السلام) به دست آمد در عصر امامان قبلي مهيا نشد.
🔰
@p_eteghadi 🔰