🔵 رابطه ایران و گروههای مقاومت
🔻گزارش
🔹 در سالگرد ترور سردار سلیمانی، تارنمای ریسپانسیبلاستیتکرافت در یادداشتی، سودمندی گروههای مقاومت برای ایران را مورد ارزیابی قرار داده است. نویسنده مدعی است کاهش مقبولیت برخی از این گروهها در عراق، لبنان و فلسطین به موقعیت ایران آسیب زده است.
🔸 تعبیر نویسنده آن است که این گروهها «اغلب در رویاروییهای مسلحانه موفق میشوند. با این حال، آنها متعاقباً قادر به تضمین ثبات سیاسی و اقتصادی نیستند.» علاوه بر اینکه ایران نیز دیگر آن وجهه کاریزماتیک انقلابی گذشته را ندارد.
🔸 در این یادداشت اذعان شده که گروههای مقاومت در لبنان و فلسطین در مقابل حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران، ایجاد بازدارندگی کردهاند. عربستان نیز به واسطه مقاومت انصارالله و جنبش حوثی در باتلاق نبرد یمن گرفتار شده است.
🔸 در عین حال فساد برخی از وابستگان این گروهها در کنار رشد ملیگرایی عربی و تقابلهای فرقهای شیعیان و اهل سنت موجب شده تا اعتراضهای تودهای علیه این گروهها در لبنان و عراق شکل بگیرد. معترضان این گروهها را به هویتگرایی فرقهای و وابستگی به ایران متهم کردهاند.
🔸 کاهش تعداد کُرسیهای ائتلاف فتح در انتخابات پارلمانی عراق، اعتراضهای خیابانی علیه حزبالله در لبنان، ادعای اختلافنظر انصارالله با سفیر فقید ایران در نوع ارتباطگیری مرحوم ایرلو با رهبران قبایل و همچنین ادعای اختلافنظر قیس الخزعلی رهبر عصائب با فرماندهی نیروی قدس در نوع مواجهه با نیروهای آمریکایی در عراق، از جمله مدعیات نویسنده در بیان روابط ایران و این گروهها بوده است.
✅ با توجه به مبنای راهبردی سیاستهای منطقهای ایران، فقدان سردار سلیمانی خللی در تداوم این سیاستها وارد نیاورده است. ولی دشمن سعی نموده تا از فقدان این چهره کاریزماتیک و محبوب برای اختلافافکنی میان ایران و محور مقاومت و همچنین ضربه به مقبولیت گروهها در منطقه سوءاستفاده کند.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4