💢 وظیفه رسانه؛ توجه به مفاهیم محوری اسلام
✴️ امروز فرهنگ رقیب تقلب نمیکند، ما باید تقلب کنیم. یعنی آنچنان گاه مسلط هستند که تازه ما باید در زیر پوشش آن فرهنگ، حرف خودمان را بزنیم. همانطور که آنها وقتی قدرت ندارند زیر پوشش مفاهیم ما، شروع میکنند به بدلسازی و ضلالت ایجاد کردن، حالا ما باید بدلسازی و ضلالت ایجاد کنیم نسبت به آن چیزی که آنها دارند، شما با یک جهانی مواجه هستی که تمام آن نمادهای دینی، معنوی و قدسی پیشین را از دست داده.
❇️ در این جهان وقتی میخواهی از امر قدسی دفاعکنی، راه دیگری باید برگزینی. یک زمانی باید میگفتی بهشت و شب اول قبر و قیامتی است و… اما حالا باید بگویی دنیایت را بدون دین نمیتوانی حفظ کنی. یعنی تفسیرهای سکولار کردن از دین؛ البته این هم یک منطقی است و یک مقدار صولت قضیه را میشکند اما باید هوشمندانه انجام شود.
🌀 میگویند یک نفر سرکوچه ایستادهبود و میگفت ته کوچه آش میدهند، وقتی دید همه میروند، خودش هم رفت که آش بگیرد. حالا وقتی ما میخواهیم چنین روشی را به کار ببریم، باید دقت داشتهباشیم که این همه راه نیست. این مسأله باید کاملا مدیریت شود.
♦️در سازمان منسجمی مثل صداوسیما، میشود ساعتها نشست و برنامهریزیهای فنی و اجرایی کرد که البته مورد نیاز هم هست، اما به نظرم واجب است روی مفاهیم محوری هماندیشی، همفکری و نشانهگذاری صورت بگیرد. دوستانمان در صداوسیما خیلی خوب میدانند آوردن بعضی مفاهیم در سطح فرهنگ و کار هنری اقتضائاتی دارد؛ یعنی وقتی قرار است پیامی را به عرصه هنر یا تبلیغ و ترویج بکشانیم، باید بر اساس اقتضائاتی که وجود دارد، این جریان مدیریت شود؛ اصلا کار رسانه همین است.
✅ باید به مفاهیم محوری اسلام بیشتر بیندیشیم. گاهی وقتها عنصر محوری را از ناحیه رقیب میتوانیم برای خودمان مشخص کنیم. یعنی در جهانی که رقیب با ابزارهای اعمال قدرت بسیار توانمندانهای کار میکند، رصد کردن هویت و نقاط قوت او و انجام کار فرهنگی در حوزه نظام فرهنگی و علمی(آموزش و پرورش و دانشگاه ) همواره باید مورد توجهمان باشد. به دست آمدن معرفت با روش برهانی، در سطح نخبگان دانشگاهی، حسن بزرگی در سطح فرهنگ محسوب میشود.
🔺«یاسپرس» – نقل به مضمون – میگوید : وقتی فرهنگ غرب وارد فرهنگهای دیگر شد و به آنها هجوم آورد، آن فرهنگها دیگر نشاط و حیات فعال خود را نداشتند ؛ چرا که دیگر متفکرانی نداشتند، نه اهل شهود بودند و نه اهل برهان. تعبیر امیر بیان علی علیه السلام از انسانهای اهل شهود این گونه است که اگر همه عالم مثل امواج علیهشان هجوم آورد، آنها روی این امواج همچنان مسیر خودشان را میروند. این افراد استوانههای فرهنگ هستند. وقتی غرب سراغ دیگر فرهنگها آمد دیگر اغلب فاقد چنین عناصری بودند.
🔸در ایران به برکت تشیع، آدمهایی اهل شهود، مکاشفه، برهان و یقین داریم. اینها خودشان هویت فرهنگی دارند، اصلا بودن اینها، خود یک فرهنگ است؛ اما وقتی اینها را نداشتهباشیم، آسیبپذیری خیلی گسترده میشود.
#استاد_پارسانیا
💠
@parsania_net