🌹
#جمال_دل_آرا!
🦋 سیمای ظاهری امام زمان (عج) - بخش اول
📚 حضرت رضا(ع) در روایتی، در پاسخ اباصلت هروی که از ایشان پرسید:
❓«نشانه های قائم شما هنگام ظهور چیست؟»
🔆 می فرماید: «نشانه اش این است که در سنّ پیری است، ولی منظرش جوان است، به گونه ای که بیننده می پندارد چهل ساله یا کمتر از آن است. نشانه دیگرش آن است که به گذشت شب و روز پیر نشود تا آنکه اَجَلش فرا رسد».
📗 نویسنده ارجمند کتاب مکیال المکارم، در بخش چهارم کتاب خود، جمال و زیبایی
#حضرت_مهدی (ع) را یکی از ویژگی های آن حضرت می شمرد و می نویسد:
🔅«بدان که مولای ما حضرت صاحب الزمان (ع)، زیباترین و خوش صورت ترین مردم است؛ زیرا شبیه ترین مردم به پیامبر اکرم (ص) است». (۱)
📚 از بررسی روایات و مطالعه حکایت های نیک بختانی که توفیق زیارت آن امام را یافته اند، بر می آید که قامت و رخسار نازنین امام عصر(ع) در کمال زیبایی و اعتدال بوده و سیمای مبارکش، دل ربا و خیره کننده است.
💖 همین قامت رعنا و رخسار دل ربا موجب شده است هزاران عاشق دل سوخته در آغاز هر صبح با زاری و التماس از خدای خود چنین بخواهند:
🤲🏻 «خداوندا! آن چهره زیبا و جمال دل آرا را به من بنمای و چشمان مرا با یک نظر به او روشنایی بخش». (۲)
🌹 از آنجا که آشنایی بیشتر با صفات و خصال یوسف زهرا، حضرت مهدی (ع) راهی برای شناخت مدعیان دروغین به شمار می آید و افزون بر این می تواند موجب انس و ارتباط شیعیان با آن عزیز غایب از نظر باشد، با بهره گیری از کلمات معصومان (ع) و حکایت های نقل شده از تشرّف یافتگان، به بررسی این موضوع می پردازیم. باشد تا به مصداق «وصف العیش نصف العیش»، ما هم از آن جمال دل آرا بهره مند شویم.
📚 روایات فراوانی در توصیف جمال دل آرای آخرین حجت خدا، حضرت مهدی (ع) وارد شده است که در مجموع آنها را به دو بخش می توان تقسیم کرد:
↙️ الف) روایاتی که به توصیف کلی سیرت و صورت آن حضرت، بسنده و از ایشان به عنوان شبیه ترین مردم به رسول خدا(ص) یاد کرده اند که از آن جمله به روایات زیر می توان اشاره کرد:
1️⃣ از «جابر بن عبدالله انصاری» نقل شده است که پیامبر گرامی اسلام فرمود:
🔅«مهدی از فرزندان من است. اسم او، اسم من و کنیه او، کنیه من است. او از نظر خَلق و خُلق، شبیه ترین مردم به من است». (۳)
2️⃣ «احمد بن اسحاق بن سعد قمی» می گوید: از امام حسن عسکری (ع) شنیدم که می فرمود:
🔅«سپاس از آن خدایی است که مرا از دنیا نبرد تا آنکه جانشین مرا به من نشان داد. او از نظر آفرینش و اخلاق، شبیه ترین مردم به رسول خدا(ص) است». (۴)
📚 با توجه به این روایات، همه خصال و صفاتی را که در قرآن و روایات به پیامبر گرامی اسلام نسبت داده شده است، به وجود مقدس امام مهدی (ع) نیز می توان نسبت داد. روایاتی که به توصیف ویژگی های ظاهری پیامبر اکرم (ص) پرداخته اند، فراوانند. در اینجا به یکی از آنها اشاره می کنیم. در روایتی که از امام محمد باقر(ع) نقل شده، ویژگی های ظاهری پیامبر خاتم چنین توصیف شده است:
🔅«رخسار پیامبر خدا، سپید آمیخته به سرخی و چشمانش سیاه و درشت و ابروانش به هم پیوسته و کف دست و پایش پر گوشت و درشت بود؛ بدان سان که گویی طلا بر انگشتانش ریخته باشد. استخوان دو شانه اش بزرگ بود. چون به کسی روی می کرد، به خاطر مهربانی شدیدی که داشت، با همه بدن به جانب او توجه می کرد. یک رشته موی از گودی گلو تا نافش روییده بود، انگار که میانه صفحه نقره خالص، خطی کشیده شده باشد. گردن و شانه هایش مانند گلاب پاش سیمین بود. بینی کشیده ای داشت که هنگام آشامیدن آب نزدیک بود به آب برسد. هنگام راه رفتن محکم قدم برمی داشت که گویا به سرازیری فرود می آید. باری، نه قبل و نه پس از پیامبر خدا کسی مثل او دیده نشده است». (۵)
📚 پی نوشت ها:
۱. حائری قزوینی، مکیال المکارم، ج ۱، ص ۱۳۲.
۲. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج ۹۹، ص ۱۱۱، (قسمتی از دعای عهد).
۳. شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، ترجمه: منصور پهلوان، ج ۱، باب ۲۵، صص ۵۳۴ و ۵۳۵، ح ۱.
۴. همان، ج ۲، باب ۳۸، ص ۱۱۸، ح ۷.
۵. کلینی، الکافی، ج ۱ ص ۴۴۳.
✒️ نویسنده: ابراهیم شفیعی سروستانی
🗞️ مجله موعود، فروردین ۱۳۸۷، شماره ۸۶
📱ڪـانـال ݐـرٺـو اشـراق
🔰 به ما بپیوندید...
🆔
eitaa.com/partoweshraq
🆔
splus.ir/partoweshraq
#روایت
#مـوعـود_شـنـاسے
#روایـاٺ_مــهـــدوے